Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Beruházások nyertes pályázatokból

Közélet > Budakeszi

2007-12-19


A nyertes pályázatokból rövid időn belül megvalósuló beruházásokról Szabó Ákos Péter, az önkormányzati pályázatokért felelős alpolgármester tájékoztatta lapunkat.

Az előző ciklusban két gigantikus 40-50 milliós csomagban pályáztak útépítésre, melyek valószínűleg emiatt nem nyertek. A megmaradt pályázati keretet viszont a végén szétosztották, ebből sikerült Budakeszinek immár nem választási kampányra felvett hitelből leaszfaltoznia a Napsugár utcát és a Kossuth utca Fő utca és Erdő utca közötti szakaszát. 
Ezt követően az önkormányzat nyolc kisebb útburkolat felújítási pályázatot nyújtott be, hogy a közép-magyarországi régió szűk pályázati kereteibe beleférjenek. Három pályázat nyert is, a Makkosi u. a Székely közig és a Gábor Áron utca felső szakasza, valamint az Ösvény – Rigli utca teljes egészében, a Füredi-Pataki-Csák utcákra viszont csak a pályázott pénz egyharmadát sikerült egyelőre elnyerni. December 15-ig, amennyiben az időjárás ezt megengedi, ezek az útfelújítások meg is valósulnak, kiegészülve a Rózsa köz és a Kálló esperes utcával, e két utóbbi hitelből. A Makkosi úton a Székely köztől a Megyei útig szakszerűen visszarendezik a kockakőburkolatot és  a Napsugár utcától a Megyei útig lakossági hozzájárulásból járda is készül.
Belterületi földutak építésére most adtak be pályázatot a Nagy Sándor József utcára 112 millió, a Villám utcára 96 millió forint értékben. Döntés januárra, kivitelezés – nyertes pályázat esetén - nyár elejére várható. A Meggyes utca aszfaltozására a csatorna beruházásig nem kerül sorra, mert öt éves bontási tilalom vonatkozna az új burkolatra.
Pályázaton nyert az önkormányzat az okmányiroda felújítására közel 6,5 millió forintot, amely belső munka, már bonyolódhatna. A ravatalozó külső felújítására, a tetőszerkezet megerősítésére, a vizes blokk rendezésére további 1,3 milliót. Egy újabb pályázaton egy előtetőre is pályáznak majd az épület elé. Fontos belterületi közvilágítási hiányokra (pl. Tiefenweg, Erdő utca alja) 400 ezer forintot nyertek. Önkormányzati intézmény megközelíthetőségét segítő járda és parkoló felújításra nyert pénzből rövidesen megújul térkővel és tágasabb is lesz a polgármesteri hivatal előtti parkoló és az 56-os emlékmű előtti járda. A Szivárvány óvoda mellett is készül járda a Kert utcáig. A Pitypang ovinál is jobb lesz a járda egy része és térkőből parkoló is készül. A zeneiskolánál, az orvosi rendelőnél és az általános iskola Batthyány utcai végénél is lesz járdafelújítás. Az okmányirodánál szintén járda várható és a rendőrség mögött a pocsolyák helyén egy kis parkoló.


Vissza