Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Este nyolcra helyreállt a gázszolgáltatás Budakeszin

Közélet > Budakeszi

2007-12-21


Huszonkét utca ezer lakásában nem volt gáz tegnap este nyolc óta Budakeszin. A település jegyzője szerkesztőségünket ma délelőtt arról tájékoztatta, hogy a Honvéd utcai csatlakozó műszaki hibája miatt állt elő ez a helyzet. A hibát még aznap este kijavították, de az ide csatlakozó utcák gázszolgáltatása szünetel addig, amíg a Tigáz szakemberei minden egyes lakásban nem ellenőrzik, hogy elzárták-e a gázcsapokat. A robbanásveszély miatt ugyanis a gázt visszakapcsolni csak ekkor lehet.

A szakemberek végigjárták az érintett huszonkét utca összes lakását, hogy a gázszolgáltatás délutánig helyreállhasson, amennyiben minden épületbe be tudnak jutni.

Az érintett utcák: Széchenyi u., Villám u., Arany János u., Batthyány u., Felkeszi u., a Fő utca egy része, Hatmatfű u., Hunor u., József Attila u., Kossuth u., Mandula u., Mansfeld u., Zichy Péter u. és a becsatlakozó utcák, amely a jegyző becslése szerint nem a korábban elhangzott négyszáz, hanem ezer lakás gázellátásának fennakadását jelentette.

A gázszolgáltatás kimaradása érintette a Bölcsődét és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumot is. 

Az önkormányzat melegedő helyeket alakított ki a polgármesteri hivatalban ( Fő u. 179.), a Nagy Sándor József Gimnáziumban (Széchenyi u. 94.), a Czövek Erna Zeneiskolában (Iskola köz 3.) és a Széchenyi István Általános Iskolában (Knáb János u. 60.), ahová a fűtés hiányában fagyoskodók bemehettek, melegedhettek. A polgármesteri hivatalban teával, kávéval várta a hideg lakásokból érkezőket.


Vissza