Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Karácsonyi tornateremavató Telkiben

Sporthírek > Telki

2007-12-23


Szombaton egész napos rendezvények kísérték a telki általános iskola új tornatermének átadási ünnepségét. A műfüves sportpálya után a korszerű, felületrugalmas lengőpadlóval felszerelt új sportlétesítményt is birtokba vehették a telki iskolások.
A képriport a cikkből elérhető.


A háromszáz milliós beruházással, kétszázmilliós hitel és százmillió forint önkormányzati forrás felhasználásával,egy 19 x 36 méteres küzdőterű, nyolc méter belmagasságú, két részre osztható tornaterem négy öltözővel, tusolókkal, mosdókkal, két hatvankét négyzetméteres tanterem vizesblokkal, egy nyolcvan négyzetméteres szertár, szellőző gépház, kazánház, takarító szertár készült el decemberre Telkiben.

Az advent utolsó szombatjára szervezett átadási ünnepségen, melyen Gulyás Dénes, a körzet országgyűlési képviselője is részt vett, Danóczy Balázs, Telki polgármestere díszoklevél átnyújtásával fejezte ki köszönetét Varga Tamásnak, a telki általános iskola és a mostani bővítés tervezőjének, Nagy Miklósnak, a beruházás műszaki ellenőrének, aki kiemelkedően látta el feladatát és Király Gábor telki lakosnak, aki Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság külsős tagjaként az önkormányzatot képviselte a beruházásban. Köszönetet kapott az Óvoda-iskola Telkiben, Út Európába Alapítvány leköszönő kuratóriumi elnöke, Somlai Judit, mivel a tornaterem sportszereinek a megvásárlásában az alapítvány jelentős segítséget nyújtott.A polgármester az átadási ünnepség adta lehetőséget kihasználva a falu nyilvánossága előtt köszönte meg a telki általános iskola igazgatójának, Pignitzkyné Lugos Ilonának eddigi munkáját. Az igazgatónő korkedvezményes nyugdíjba vonulása miatt már csak január 31-ig tölti be hivatalát. Az igazgatói álláshely betöltésére kiírt pályázat megjelenése január elejére várható.

A tornaterem átadása rendhagyó módon és egyben stílszerűen nem szalag átvágásával, hanem egy hárompontos kosár bedobásával teljesedett be, melyre Varga Tamás tervezőt kérték fel. A korábban élvonalbeli kosarazó húsz év kihagyás után első dobásra, szabályos ívben, mondhatni csont nélkül juttatta a kosárba a labdát.

A sikeres indítás után a Telki SE Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának, valamint Táncsport Szakosztályának bemutatóit követően a nemzetközi hírű Face Team akrobatikus zsákoló kosárbemutatója kápráztatta el a közönséget. A délelőtti műsort a szintén Telkiben élő Détár Enikő és Rékasi Károly színészházaspár vezette. Délután egészségvédelmi programokkal és játékos sportversenyekkel folytatódott az adventi tornateremavató sportnap.

Képriport a rendezvényről


Vissza