Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Perbálra érkezett a vándorkiállítás

Kultúra > Perbál

2008-02-19


A Budakeszi Kultúra Alapítvány február 16-tól 28-ig a perbáli közösségi házban vándorkiállítás keretében mutatja be a 2007. évi, "Lakóhelyünk értékei" pályázatra beérkezett, negyvenhárom budakeszi, pátyi, telki, budajenői, perbáli és nagykovácsi amatőr alkotók több mint száz munkájából válogatott pályaműveket.

Gadányi Blanka, a perbáli nyertes alkotása
A megnyitón Hidas Mátyás, az alapítvány kuratóriumának elnöke a kultúra adta lehetőséget hangsúlyozta, amely kiemeli életünket abból a politikai-erkölcsi "posványból", ami a mindennapjainkat egyre inkább eluralja. Köszönetet mondott Nádas Annának, az alapítvány kulturális referensének a pályázat lebonyolításáért és a kiállítás gondozásáért.
Kúti Mária, a közösségi ház vezetője szerint a címet - Lakóhelyünk értékei - akár meg is fordíthatnánk: értékünk a lakóhelyünk. Perbál vitathatatlna érdeme, hogy pár perces sétával már a teremtett világ értékeit csodálhatjuk, a perbáli mezőket, dombokat, a csodálatos perbáli tájat, melyre annyi szép példát láthatunk a most megnyílt tárlaton.

Simon István: Katángok
A megnyitón jelen volt Rimóczi Károly, a perbáli önkormányzat kulturális bizotságának elnöke és Gadányi Blanka, a pályázat ifjúsági kategóriás perbáli győztese is.
A műsorban közreműködtek Sárdi Éva énekművész és Alföldi Noémi a tanítványaival.
A vándorkiállítás következő állomása Telkiben lesz, a Báder-Magyar Házban.

Képek a rendezvényről


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg