Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Meggymentő Akció

Életmód

2008-07-11


Hatalmas siker kíséri a Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET) Meggymentő Akcióját. A kezdetben a nagykörüi meggytermelők megsegítését célzó mozgalom olyan sikert aratott, hogy már nem csak meggyet, hanem minden más szezonális gyümölcsöt, zöldséget termelőnek és vásárlónak egyaránt kedvező áron árulnak egyelőre fővárosi piacokon. A mozgalomhoz már a CBA-üzletlánc is csatlakozott.

Három a magyar igazság: a Szövetség az Élő Tiszáért harmadik, egyben utolsó, idei meggy-árusítási akcióját szombaton tartja Budapesten, két helyszínen. Aki még nem szerezte be a befőzni, eltenni valót vagy csak finom meggyet szeretne frissen fogyasztani, az a II. ker., Komjádi Béla Uszoda előtti piacon (Árpád fejedelem útja 8.) vagy a XVII. ker., Ferihegyi úti piacon: Ferihegyi út - Kaszáló u. sarok (a Ferihegyi út és a Pesti út kereszteződéséhez közel) július 12-én, szombaton reggel 5 órától beszerezheti, amíg a készlet tart.
 
A szervezőknek szerkesztőségünk felajánlotta, hogy a környéken jelentkező igényeket összesíti és egyben juttatja el hozzájuk, így könnyítve a szervezés munkáját. Ezért kérjük, hogy igényeiket 11-én péntek 18 óráig jutassák el hozzánk e-mailen (szerkesztoseg@budakesziiranytu.hu), hogy azt egyben továbbíthassuk. Jelentős kereslet esetén a helyi árusítás is megszervezhető lehet.
Várjuk azok jelentkezését is, aki szívesen részt vennének a helyi szervezésben.
A szombati árusításon sárgabarack is kapható lesz mindkét helyszínen. A meggy ára 170 Ft/kg, a baracké 260 Ft/kg. Keressék a "Szövetség az Élő Tiszáért" feliratú standot.

A gyümölcsre előzetes megrendelést is felvesznek és az előre rendelőket külön szolgálják ki. A július 12-i árusításra megrendeléseket július 11-án pénteken 20 óráig vesznek fel e-mailen vagy telefonon (info@elotisza.hu ; 06-20-378-0662). A rendelésnél a következő adatok szükségesek: név, megrendelt gyümölcs (meggy/barack), megrendelt mennyiség (kg), hol kívánja átvenni (Komjádi / Ferihegyi út).

A soron következő árusításról a friss információk folyamatosan megjelennek a www.elotisza.hu weblapon.
 
A szervezők keresnek olyan magánembereket vagy intézményeket, akik helyet adnának hasonló vásároknak. Nem csak Budapesten, az ország más pontjaira is szeretnék kiterjeszteni a közvetlen kereskedelmi hálózatot. Keresnek kis és közepes méretű gazdaságokat, őstermelőket, akik jó minőségű, az előírásoknak megfelelő termékeket állítanak elő és eladási nehézségekkel küzdenek. És természetesen várják azok jelentkezését, akik hazai termelőktől kedvezményes és méltányos áron szeretnének termékekhez jutni: info@elotisza.hu

Vissza