Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Gyűjtést szerveznek a töki tragédia egyik súlyos sérültjének

Közélet > Páty

2008-07-23


A július 20-án a töki falunapon történt körhinta-tragédia egyik súlyos sérültjének megsegítésére gyűjtést kezdeményeznek a Pátyi Civilek. Sima Mária-Róza 14 éves páyi  kislány súlyosan megsérült a körhinta leszakadásakor. Egy vascső közvetlenül a nyaki verőér mellett a fejbiccentő izmát elszakítva fúródott a koponyájába és a szemürege alatt jött ki. Jelenleg inztenzív osztályon kezelik. Idegsebészeti műtétet hajtottak végre rajta. Plasztikai műtétet követően gyógykezelése és végleges gyógyulása még hosszú időt vesz igénybe.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, július 20-án este a Tök Nagy Buli nevű önkormányzati rendezvény vége felé egy UFO-körhinta a menet végén, lassulás közben óriási robajjal szétszakadt. Az egyik tartókonzolja tört el és rázuhant a mellete lévő dodzsem pályára. Tizenheten sérültek meg,kizárólag 12-16 éves gyerekek és fiatal felnőttek. Az egy életveszélyes, három súlyos és tizenhárom könnyebb, javarész koponya- és csonttöréses sérültet a nagy erőkkel helyszínre érkező mentők szállítottak kórházba. A három súlyos sérült között van a pátyi kislány is, akinek gyógyítási költségeire indítottak gyűjtést és jelentettek meg felhívást a Pátyi Civilek.

A rendkívül nehéz anyagi körülmények között élő többgyermekes család a támogatásokat a következő címen várja:

Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet Pátyi Kirendeltésg
Páty, Széchenyi u. 3.
"Róza gyógyulásáért"
Számlaszám: 64500027-11007238
Számlatulajdonos: Simáné Szabó Gabriella

Az elkészült szakértői vélemény szerint a körhintán bekövetkezett törést egy korábban szakszerűtlenül elvégzett hegesztés okozta annak ellenére, hogy az üzemeltető minden szükséges műszaki engedéllyel rendelkezett, ami a hinta működtetéséhez szükséges volt. A hivatalos műszaki szakértői véleményt szerdán kapta meg az esetet vizsgáló Budaörsi Rendőrkapitányság, ahol foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen.

Kapcsolódó cikk
Felborult egy körhinta Tökön - tizenheten sérültek meg


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg