Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Baráti lovasnapok augusztus végén

Sporthírek > Zsámbék

2008-09-30


Régiónkban nagy hagyománya van a lovas kultúrának. Nem véletlen, hogy a lótartók és -kedvelők is különféle rendezvényeken adnak hírt magukról. Idén már nyolcadszor rendezték meg a lovasnapokat Zsámbékon. Tóth István 2001-ben gondolta ki és valósította meg a találkozót, mely hamar kétnapos regionális lovas rendezvénnyé nőtte ki magát.

A Határ úti mobil átjátszó torony melletti gyepen megtartott esemény tavaly már nemzetközivé vált egy német versenyző részvételével. A találkozó sikerességét jelzi, hogy évről évre növekedik a látogatók és találkozón megjelenő lovak száma. A szombati napon lovas- és lovas íjászbemutatókat, hagyományőrző csoportok programjait tartották, majd az Arabona Spanyol Lovasiskola mutatkozott be andalúz lovakkal. Vasárnap a fogathajtók mérték össze ügyességüket. A nézők olyan egyedülálló teljesítményt is láthattak, mint a 10-es fogat hajtása.
A résztvevők körében nagy sikere volt a tombolának, ahol kisebb-nagyobb értékű kézműves termékeket, de állatokat (pl. kecskét) is lehetett nyerni, a fődíj pedig – ahogy korábban is – egy póniló volt. A rendezvény fénypontja a gyerekeknek a malacfogás, volt, ahol a kisebb korosztály tagjai vetélkedhettek abban, hogy ki tud elkapni puszta kézzel egy kismalacot.

szöveg: Bőhm András
fotók: Salamon László


Vissza