Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Országos elsősegély-ismereti verseny indul

Életmód > Pest megye

2009-01-19


Felmérések szerint a magyar felnőtt lakosság kevesebb, mint egy százaléka lenne képes segíteni bajbajutott embertársán, ha annak elsősegélyre lenne szüksége. Annak érdekében, hogy az elsősegély-ismeret az alapműveltség részét képezze,  idén hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt. A 10 és 18 év közötti versenyzőkből álló háromfős csapatok 2009. február 9-ig küldhetik vissza az első internetes forduló megoldásait.

Az Országos Mentőszolgálat és a HáziPatika.com Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet, bármely hazai és határon túli iskolatípus 10-18 éves tanulói számára.

A verseny fő célja a diákok elsősegély-ismereti és egészségvédelmi tudásának fejlesztése a megadott, elsősorban internetes irodalmak feldolgozásának segítségével.

A versenyt két kategóriában, 5-8. és 9-12. osztályos tanulók részére hirdetik meg. A két kategóriában a versenyfeladatok – ebben a versenyidőben először – részben eltérőek.
A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek, a csapattagok életkora azonban azonos kategóriába tartozzon. Felkészítő lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is.

A verseny első három fordulója az interneten keresztül zajlik, főbb témakörök élettan, anatómia, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem. A feladatsorok több kérdéstípust tartalmaznak: teszt, ábraelemzés, élettani vizsgálat stb. A feladatlapokat a meghatározott időpontra kell visszaküldeni interneten keresztül.
A versenyfeladatok megoldásához ajánlott irodalomjegyzék a verseny honlapján olvasható.

A döntőre, amely Budapesten kerül megrendezésre, a legjobban szereplő csapatok kapnak meghívást. Egy-egy iskola maximum egy csapatot delegálhat, azonos pontszám esetén az iskola dönti el, melyik csapatát szerepelteti a döntőn.
A kétnapos rendezvényen a szituációs feladatok mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a mentőszolgálat munkájába, valamint mentési gyakorlaton vehetnek részt.
Valamennyi döntőbe került csapat tárgyi nyereményt kap!
A legjobb csapatok értékes díjakat vehetnek át, így számítástechnikai és az elsősegélynyújtással kapcsolatos eszközöket, könyveket.

A versenyre nemcsak elsősegélynyújtásban jártas tanulók jelentkezését várják, hanem azokét is, akik szeretnék mindezt megtanulni!

Tervezett ütemezés:
2009. január 19. 1. forduló megjelenése
2009. február 9. 1. forduló beküldési határidő
2009. február 16. 2. forduló megjelenése
2009. március 9. 2. forduló beküldési határidő
2009. március 16. 3. forduló megjelenése
2009. április 3. 3. forduló beküldési határidő
2009. április 17-18. döntő

Bővebb információ: http://www.hazipatika.com/oev

Vissza