Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Város lesz Zsámbék - Budakalászt kihúzta a miniszter

Közélet > Zsámbék

2009-06-09


Rekordszámú település, harmincegy nagyközség pályázta meg az idén a városi rangot, köztük immár másodszor indul Zsámbék az előléptetésért.

Az Önkormányzati Minisztérium által felkért szakmai zsűri eredetileg összesen hét pályázó települést talált előléptetésre alkalmasnak. Urbanisztikai mutatói alapján a legjobb pályázók közé sorolta a testület a fővárossal határos nagyfalut, Budakalászt, a Dunaújváros Rózsadombjaként is emlegetett Duna-parti Rácalmást, valamint a három középiskolát működtető öt ezer lelkes Zsámbékot - számol be a hvg.hu.

Ugyancsak előreléptetésre méltónak ítélte a településfejlesztési szakértőkből és az érdekképviseleti vezetőkből álló zsűri a kis somogyi fürdőhelyet, Igalt, az egykori mezőváros Csákvárt.

Varga Zoltán önkormányzati minisztert a jelek szerint egyáltalán nem feszélyezte, hogy alig több mint egy hónapja vette csak át a hivatalát. A tárcavezető három olyan települést – Balatonkenese, Beled, Budakalász – is kihúzott a városjelöltek listájáról, amelyeket a zsűri a legjobbak közé sorolt.
(Forrás: hvg.hu)

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg