Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Eltávolítanák a pátyi polgármestert

Közélet > Páty

2009-07-08Bognár András (független) pátyi polgármester felfüggesztését, illetve tisztségéből való eltávolítását kéri a helyi képviselő-testület az illetékes megyei bíróságtól, sorozatos jogszabálysértésekre hivatkozva.


Michels Gábor a képviselő-testület által alakított vizsgálóbizottság megállapításaira, illetve a jogi szakvéleményre hivatkozva a Magyar Nemzetnek annyit közölt, hogy a testület valóban jogi útra kívánja terelni a polgármester ügyleteit. Mint mondta, ezek egyike egy önkormányzati telek 45 millió forintért történő eladása testületi felhatalmazás nélkül. Az alpolgármester hozzátette: az ominózus telek rá két napra 90 millióért cserélt gazdát. Szó van egy iskolaépítés állítólag polgármesteri mulasztás miatti meghiúsulásáról és egyéb ügyletekről is.

Michels Gábor – aki elmondása szerint sajnálja a történteket – közölte: a felkért szakértő most állítja össze a bíróságnak szánt anyagot. Ha bebizonyosodnak a benne foglaltak, a polgármestert a testület kérésére felfüggeszthetik.

Bognár András, Páty polgármestere az MTI-nek azt mondta: egy hetedik éve folyó embervadászat újabb állomásához érkezett az ellene folytatott gyűlölethadjárat. Szerinte sokaknak azért van útjában, mert egyik pártba sem állt be. Megjegyezte: nem kívánja magát az eljárást minősíteni, de elgondolkodtató, hogy ma Magyarországon egy polgármesterrel elvileg bármit meg lehet tenni.

A polgármester hozzáfűzte: vele senki sem tárgyalt a szóban forgó kezdeményezésről, fegyelmi eljárás sincs vele szemben folyamatban. Mint mondta: bízik abban, hogy a bíróságon értelmes emberek döntenek majd az ügyről.

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg