Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Dalok a Földről

Kultúra > Zsámbék

2009-07-17


A darab a Zsámbéki Színházi Bázis és a Színművészeti Egyetem bemutatója a Nyírbátori Szárnyas Sárkány Fesztivál közreműködésével, Oleg Zsukovszkij rendezésében. A jelenleg Németországban élő művész pályáját egy szibériai amatőr színjátszó körben kezdte, évekig volt a Derevo színház tagja, s így a legrangosabb nemzetközi fesztiválok résztvevője. Mellesleg színházi tréningeket tart, így a budakeszi Kompánia Színházi Társulatnak is, fotózk, verseket ír.

Oleg Zsukovszkij, aki az orosz és az európai színházi élet izgalmas figurája, tavasszal kurzust tartott a Színművészeti Egyetemen, mind a hallgatók, mind az egyetem vezetésének legnagyobb megelégedésére. Járt már Zsámékon, színészként, koreográfusként is korábban. Reneszánsz alkotónak is mondhatnánk, igazi polihisztor, és most bárki megtekintheti, hogyan rendez, hogyan alakít ki egy színházi tréningből egy előadást, hogyan lehet színházat csinálni az erdőben, a bunkerekben a rakétasilók között. Mi fán terem a színház, ha kelet-európai. A Színművészet- és a Zeneművészeti Egyetem hallgatóival készült előadását július 17-én, 18-án és 19-én mutatják be.

Szereplők: Ágoston Péter, Dénes Viktor, Hekler Melinda, Kosik Anita, Kulcsár Viktória, Marofka Mátyás, Mikola Gergő, Nagy Dániel, Nagyhegyesi Zoltán, Ódor Kristóf, Sándor Péter, Soltész Rita, Szabó Irén, Szilágyi Csenge, Törőcsik Franciska, Wunderlich József. Osztályvezető tanár: Novák Eszter

Az előadás részletes ismertetője


Vissza