Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budaörsi uszoda - feljelentés és számvevőszéki vizsgálat

Közélet > Budaörs

2009-07-22


Feljelentést tett és számvevőszéki vizsgálatot kért Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az épülő uszoda és sportcsarnok ügyében, amellyel kapcsolatban általános tényfeltáró igazságügyi szakértői vizsgálatok is folynak.

Wittinghoff Tamás a képviselő-testület július 16-ai ülésén arról beszélt: elejét kívánja venni annak, hogy Budaörsön is politikai boszorkányüldözés kezdődjön, ezért a lehető legobjektívebb grémiumhoz, az Állami Számvevőszékhez fordult.  

A polgármester megítélése szerint ugyanis a képviselő-testület jobboldali többsége az uszodaügyben mindvégig nagy többséggel, illetve konszenzussal meghozott döntéseket egy politikailag kiegyensúlyozatlan bizottsággal kívánta megvizsgáltatni. Az erről szóló előterjesztést sürgősséggel szerették volna felvetetni az aznapi ülés napirendjei közé.  A vizsgálóbizottság működése ráadásul hatmillió forint költséggel is járt volna. A képviselő-testület végül a polgármester bejelentését követően nem vette az ülés napirendjére a bizottság felállításának kérdését.

Budaörs még az előző választási ciklusban döntötte el az uszoda és sportcsarnok építését, amelyet 2008-ban strandépítéssel is kibővítettek. A beruházásnak 2008 második felében kellett volna elkészülnie, ám az átadás folyamatosan csúszott, a kivitelező Baucont Zrt-nek ugyanis pénzügyi nehézségei támadtak. Végül 2009. áprilisában az önkormányzat felbontotta a kivitelezői szerződést, mivel a cég nem tartotta be az önkormányzattal kötött szerződést. A befejezéshez már csupán a munkálatok 5-10 százaléka hiányzik, amire a közbeszerzési eljárást is kiírta az önkormányzat.

forrás: budaors.hu

 


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg