Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Goldoni Terecskéje Zsámbékon

Kultúra > Zsámbék

2009-07-29


Goldoni Terecske című művét mutatják be a zsámbéki Műemlék Rakétabázison július 31-én a Zsámbéki Színházi Bázis és a Szputnyik Hajózási Társaság előadásában. A művet Nádasdy Ádám fordította.

Goldoni Terecskéjében, ebben az összezárt közösségben mindenki mohón, egymást taposva akar érvényesülni, zabálni, szeretni. Zárt világ ez, ahol azt nyeri az egyik, amit a másik elveszít, mégis mindenki csökönyösen bízik abban, hogy neki jobb lesz az élete. Ezen a telepen, a semmi közepén, mindennaposak a balhék és a békülések. Félszeg kamasz- és ordenáré özvegyasszony-szerelmek, sorsjegyek és pletykák töltik ki az itt lakó néhány család életét. A szomszédba költözik egy idegen úr. Házasodási láz tör ki.  És jön a derült égből dupla lagzi, dobostortával, pezsgővel, lila foltokkal és biztonsági szolgálattal. Ki nevet a végén? Mi. Vagy mi sem.

A darabot Kovács Dániel rendezte, szereplők Hay Anna, Jankovics Péter, Koblicska Lőte, Molnár Gusztáv, Orosz Ákos, Pető Kata, Szabó Zoltán, Székely Rozi, Takács Nóra Diána, Téby Zita és Tóth Simon Ferenc.

Kovács Dániel dramaturg szakon kezdte meg tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd 3 éve rendező szakos hallgató, Babarczy László tanítványaként. Az elmúlt évben több munkáját is lehetett látni az intézmény falain kívül: tavaly ősszel Pécs után szintén Zsámbékon mutatták be A folyami ló, avagy Zytiron, a tengeri katona című előadást másik négy osztálytársával közös rendezésben. Budapesten pedig a Szputnyik Műhelyben lehetett megtekinteni féléves vizsgamunkáját, A kezdet vége című tragikomédiát.
 
Jövőre két új színésszel bővül a Szputnyik, akik itt Zsámbékon készülnek először együtt a csapattal. Téby Zita idén végzett a Kaposvári Egyetemen, Molnár Gusztáv pedig egy évnyi szabadúszás után szerződik a társulathoz.
 
Vendégként erősiti az előadást Takács Nóra Diána, az Örkény Színház, és Orosz Ákos, a Maladype társulat tagja.
forras: kultura.hu

Vissza