Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Adventi kiállítás Tökön

Közélet > Tök

2009-11-29


November 28-án Tökön a Kossuth Lajos utca 16. szám fölött kisütött a nap. Ez azért különös, mert ahogy ez már egy tisztességes november végi napon lenni szokott, reggel óta szürke volt az ég, nyirkos, párás a levegő. Kinek van kedve ilyenkor kilépni a lakásból, amikor végre szombat van, és nem kényszerít senkit kabátba bújásra, sapkahúzásra semmi?

Legalább negyvenen mégis ezt tették, és mire odaértek a Géczy Olga karmester, festőművész által szervezett kiállításra, hétágra sütött a nap. A Művészet és Kultúra Világa Egyesület által létrehozott alkalom barátságos hangulata, a gitárzenei aláfestés, a forralt bor és a mézes puszedli igazi adventi hangulatot teremtettek. A kiállítást a Pajta Galériában rendezték be, az aprócska térben hét művész munkáiban gyönyörködhettek a látogatók. Az alkotók között nehéz lenne irányzatbeli hasonlóságot felfedezni, ahány művész, annyiféle iskola, pályakép reprezentálta magát. Műveik azonban a legfontosabbaknak, az alkotás örömének, a tehetségnek és a szakmai alázatnak viselik lenyomatát. 

Bangó Alíz légies, saját rajzolatú, illetve hucul motívumokat őrző kerámiái, Géczy Olga nagyméretű, élettől áradó, virágokat megörökítő olajképei, illetve önarcképe, Kiss Hajnalka visszafogott színvilágú pasztelljei, Mallár Gabriella finom grafikái, Márton Ildikó változatos témaválasztású festményei, Martus Éva sajátos, „átrendezhető”, ironikus képalkotásai és Zombori László, fazekas letisztult formájú, nyugalmat sugárzó munkái még három hétvégén tekinthetők (és vásárolhatók) meg délelőtt 10 órától 16 óráig.

Molnár Krisztina Rita


Vissza