Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakeszi helytörténeti naptár 2010

Könyvajánló > Budakeszi

2009-12-23


A Budakeszi Kultúra Alapítvány gondozásában idén ötödször jelent meg az immár hagyományos budakeszi helytörténeti naptár. A Németországba kitelepített budakesziek közössége, a Budakesser Gemeinschaft és a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény fényképarchívumából válogatott fotók egy része először kerül a nyilvánosság elé.

(Fotó: a pátyi úti pincesor a harmincas években)

Az egyes hónapokhoz tartozó képek hátoldalán rövid ismertetők segítenek eligazodni a képen látottak alapján a település múltjában. A fotókhoz tartozó ismertetőket Somlai Péter, a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény Baráti Köre Egyesületének tagja készítette. Az adatgyűjtésben külön köszönet Bechtold Gábornak, Gellér Dávidnak, Mayer Edinának, Merkl Jánosnénak, Nagyné Starcz Teréznek és még sokaknak, akik elmesélték emlékeiket.

A Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény szívesen fogadja a település múltját idéző régi tárgyakat, eredeti fényképeket vagy azok másolatait a Budakeszi, Fő u. 127. alatti múzeumban, időpont-egyeztetést követően a gyűjtemény gondozójával, Nagyné Starcz Terézzel (tel. 06-20-294-0014).

A naptár kapható a Budakeszi Kultúra Alapítványnál ingyenes házhoz szállítássa (tel. 06-23-457-058), a Kórósi Vegytisztítónál (Fő u. 96.), a Kiskápolna Könyvesboltban (a Posta alatt), a Fő téri nyomtatványboltban (a Postával szemben) és a papír- írószerboltban (Fő u. 76.).


Vissza