Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Országgyűlési képviselőjelöltek

Közélet > Pest megye

2010-03-05


Az április 11-i  országgyűlési választáson Pest megye 10. választó-kerületében a Fidesz - KDNP képviselőjelöltje Gulyás Dénes, aki jelenleg is a kerület országgyűlési képviselője. A Jobbik Magyarországért Mozgalomé dr. Lenhardt Balázs jogász-közgazdász. Az Mszp jelöltje Sass Szabolcs, az Mszp szentendrei szervezetének és a Pest megyei 11. választókerület elnöke, míg az LMP a budakeszi Szél Benadett közgazdász-szociológust indítja a választáson.

Gulyás Dénes, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje

"Budapesten születtem, 1954-ben. Nős vagyok, három gyermekem van.

Lakatosipari szakmunkásképzőt végeztem, s közben énekeltem, jutottam be a Zeneakadémiára, amelyen 1978-ban szereztem operaénekesi és művésztanári diplomát. 1979-ben második díjat nyertem a pármai "Giovani Cantanti Lirici" nemzetközi énekversenyen, 1982-ben megnyertem az első nemzetközi Luciano Pavarotti énekversenyt Philadelphiában.

Énekeltem Európa, Amerika és Ázsia szinte minden színvonalas operaházában és koncerttermében. Világhíres rendezőkkel és énekesekkel dolgoztam közös produkciókban. 1989 óta magam is rendeztem operákat, és dalkoncerteket is adtam, köztük immár háromszáz fölött a jótékony koncertek száma. Itthon voltam énekese a budapesti Operaháznak, a Szegedi Nemzeti Színháznak, vezettem a győri Kisfaludy Színház operatársulatát és a budapesti Nemzeti Színház zenei tanácsadójaként életre hívtam a refektóriumban a kamarakoncertek sorozatát.

Munkásságomat Liszt-díjjal, érdemes és kiváló művész kitüntetéssel, a Köztársaság Elnökének Érdemrendjével, Magyar Művészetért Díjjal, számtalan nívódíjjal és egyéb elismerésekkel honorálták. 2006. május 30-tól a kulturális és sajtóbizottság tagja vagyok."

Honlap: www.gulyasdenes.hu

*

Dr. Lenhardt Balázs, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje

Dr. Lenhardt Balázs jogi diplomája megszerzését követően gazdaságdiplomácia szakon végzett közgazdászként. Ügyvédjelöltként kezdett, majd tanácsosként hat évig dolgozott a Gazdasági Minisztériumban, de a 2006-os balliberális győzelem után munkahelyet változtatott, és az OTP-nél helyezkedett el hitelezési tanácsadóként. Házas, első fia, Bulcsú tavaly született. 2002 óta publikál nemzeti lapokban, a Jobbikot megalakulása óta segítette, 2009 februárjától a párt Gazdasági Kabinetjének vezetője lett. Kiemelt célja az országot romlásba döntő politikusbűnözők felelősségre vonása, a magyar érdek érvényre juttatása a gazdaság területén, a kis- és középvállalkozások megerősítése a multinacionális cégek érdekeivel szemben.

E-mail cím: lenhardt.balazs@jobbik.hu
Honlapcím: www.pilisvorosvar.jobbik.hu

*

Sass Szabolcs, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjelöltje

elnök (MSZP Szentendrei Szervezete)
elnökségi tag (Societas - Új mozgalom)
elnökségi tag, (Societas) (MSZP Pest megyei Területi Szövetsége)

Sass Szabolcs 1980 június 5.-én született Budapesten. Gyermekként Diósdon lakott, majd később Budatéténybe járt általános iskolába. 1992-ben Dunabogdányba költözött családjával és az általános iskolát Visegrádon fejezte be. Középiskoláit Szentendrén illetve Budapesten végezte el. Érettségi után letöltötte kilenc hónapos sorkatonai szolgálatát, majd a DMRV RT-nél vállalt munkát. A munka mellett távoktatásban kereskedelmi, és azt követően vendéglátói végzettséget szerzett. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem FEEK kar levelezős hallgatója. 2002-től a Magyar Szocialista Párt tagja.2004-től szentendrei elnökségi tag, 2005-ben a Fiatal baloldal (ma Societas) megyei elnöke, a szervezet elnökségi tagja. 2006-ban Pest megye választópolgárai a 10 000 lakos alatti választókerületben megyei közgyűlési képviselőnek választották. 2008-tól Szentendrei pártelnök, 2009-től a Pest megyei 11. számú választókerület elnöke. 2009-ben a Pest megyei 10. számú választókerület küldöttgyűlése elsöprő többséggel a Pilisvörösvári választókerület egyéni országgyűlési képviselőjelöltjének választotta. Aktív közéleti munkát folytat, mind a sport, mind az ifjúsági területén. Tizenéves korától kezdve programokat, rendezvényeket szervezett főleg Pest megyei fiataloknak, a vízi túrától kezdve, táborokon át nagyobb szabású közösségi rendezvényekig, konferenciákig. Nőtlen, jelenleg párkapcsolatban él.

E-mail cím: szabi80@vipmail.hu
Portréoldal: http://mszp.hu/tagok/sass-szabolcs-

*

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselőjelöltje

1977-ben születtem Pécsett, 2002 óta lakom Budakeszin. Dolgozó nőként és édesanyaként napi szinten élvezhetem térségünk páratlan természeti adottságait, ugyanakkor szembesülök az ezt veszélyeztető emberi felelőtlenséggel is. Közgazdász és szociológus végzettséggel rendelkezem, köztisztviselőként statisztikával, doktorjelöltként a Budapesti Corvinus Egyetemen korrupciókutatással, alternatív közgazdaságtannal, családszociológiával és pénzügyi kultúrakutatással foglalkozom. Kutatómunkám során elmélyedtem abban, hogy melyek azok a társadalmi és gazdasági folyamatok, amelyek láthatóan nem működnek, és elköteleződtem aziránt, hogy valós megoldásokat találjak. Úgy gondolom, e körzetnek alapvetően egy átlátható, zöld és a választópolgárok aktív részvétekével kialakított, megvalósítható jövőstratégiára van
szüksége.
Megengedhető, hogy a pátyi „golfpálya” elnevezésű beruházás NATURA 2000-es és a Budai Tájvédelmi Körzethez tartozó természeti értékek egész sorát, a mi természeti és épített örökségünket készül végleg eltörölni a Föld színéről?! Végignézzük, ahogy óriáscégek megalomániás beruházásokat végeznek a közelünkben, miközben helyi vállalkozások ellehetetlenülnek, az itt élő családok életminősége helyben toporog, vagy éppen romlik?!
Én másmilyen jövőt látok magunk előtt, és úgy gondolom, a fenntarthatóság, a társadalmi igazságosság
és a közjóért tenni kész közösségek hármas egységével térségünk emberi léptékkel fejlődő, megtartó hellyé válhat.

Telefon: +3630 8642291
E-mail: szel.bernadett@letemas.hu
Blog: lmpilisbuda.blog.hu
Kopogtatócédula-gyűjtőhely:
2071 Páty, Vörösmarty u. 11. (Vig Norbert)
2085 Pilisvörösvár, Klapka u. 1794/5/B hrsz. (Klapka u. 71. sz. házzal szemben) (Vas Laura)
2092 Budakeszi, Hársfa u. 12. (Zajtai Szabolcs)
2092 Budakeszi, Petőfi u. 24. (Szél Bernadett)
2092 Budakeszi, Szőlőskert u. 5. (Mirawind Kft.)
2094 Nagykovácsi, Rét u. 9. (Horváth Sándor)


Vissza