Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ötéves a budakeszi polgárőrség

Közélet > Budakeszi

2010-03-05


Február 22-én jubileumi taggyűlésükön a szinte napra öt évvel korábban húsz fővel megalakult önkéntes polgárőr szervezet elnöke, Karvaly Nándor a köz javainak védelmét, polgártársaik személy- és vagyon biztonságát és a köznyugalom megőrzésének segítését nevezte meg a legfontosabb célnak. A rendezvényről Salamon László készített képriportot.

A Magyar Tartalékosok Országos Szövetségének Pest Megyei szervezetével és a Budaörsi Rendőrkapitányság alá tartozó Budakeszi Rendőrőrssel szorosan együttműködő szervezet 2005 februárjától 2008 végéig összesen 5385 óra, míg csak 2009-ben 2156 óra szolgálatot teljesítettek. Ugyanebben az időszakban a rendőrséggel közös szolgálatuk 1288 óra volt, csak 2009-ben 647 óra.

2009-ben jelentős lépés volt a Polgárőrség irodakonténerének a felállítása a polgármesteri hivatal udvarán, amely fokozatosan a városi ügyelet rangjára emelkedik: komoly ügyfélforgalmat bonyolítanak le nem csak közbiztonsági ügyekben, de tanácsot tudnak adni a vízcsőtöréstől az áramszüneten át a méhrajbefogásig számtalan „kellemetlenség” elhárításában. De ők őrzik a város jelenleg egyetlen defibrillátorát is, melyet kezelni is tudnak, vagy az orvosoknak a legrövidebb időn belül a rendelkezésükre bocsájtják.

A Budakeszi Városi Polgárőrség támogatói: Áfra Sándor, Bardócz András, Bene Zsolt, Dobrás Márton, dr. Dömötörné Papp Hargita, dr. Csöndes Zoltán, Csulak József, Csulakné Királycsik Sarolta, Érdi Tamás, Farkas Gyula, Földes István, Grafl lászlóné, Heilingbrunner Márk, Herein Gyula, Hidas Mátyás, Huták Antal, Józsa Lajos, karaszi János, kertész ferenc, Kocsis Liza, Kiss Károlyné, Kóthyné Herceg Mária, Lelkes István, Majorné Stahácz Éva, Mayer Imre, Mészner Antal, Molnár Gergely, Móczár Gábor, dr. Nagy Károly András, nemere Jánosné, Ohr Alajos, Ostoros Gyula, Pék Lajos, Rafael Imre, Rajnai István, Rohonczi Lajos, Somlai ferenc, Szabó Ákos Péter, Szakácsi Lajos, Tagai István, Varga istván.

Képriport


Vissza