Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Porig égett a család háza

Közélet > Páty

2010-03-16


Március 7-én délután 17:46-kor érkezett riasztás az Érdi Tűzoltóság ügyeletére, hogy a pátyi Pincehegyen lángokban áll egy faház. – tájékoztatta lapunkat Cserkúti Viktor zászlós. Pospisek Attila családjának otthona égett. A tüzet a kályhából kipattant szikra okozta. Az elsőként a helyszínre érkező szemtanú munkatársunkat arról tájékoztatta, hogy óriási lángokban égett a faház, tehetetlenül álltak az izzó fagerendáktól néhány méterre. A lakrészben lévő gázpalack, a számítógép, a televízió felrobbant, elégett. A család szerencsére nem volt otthon. Sajnos a néhány hete született kiskutyák az anyjukkal együtt igen. Õket nem sikerült kimenekíteni.

A háromgyermekes család háza porig égett, a rajtuk lévő ruhán kívül odaveszett mindenük. A legkisebb gyermek jelenleg 6 hónapos, koraszülöttként kis súllyal jött a világra. Az édesapa az önkormányzat alkalmazásában áll, a csatornázási műveknél dolgozik. Elmondása szerint több mint kéthónapos kórházi ápolás után sok aggodalommal gondozzák a kisbabát, és nevelik a 11 éves fiukat és a 10 éves kislányukat.
 A tűzeset után néhány órával már megkezdődött a család számára az adománygyűjtés. A Pátyi Online Falugyűlés fórumozói email-en értesültek a tragédiáról, a Zsámbéki-kanyar lakópark levelezőlistájára is felkerültek a segélykérő üzenetek. 
          Az önkormányzat azonnali ideiglenes lakhatásról gondoskodott, így a Rákóczi út 11. alatti önkormányzati épület belső renoválása után, március 14-én beköltözhetett a család. A Levendula Otthon is felajánlotta a lakhatást és az ingyenes étkezést számukra. A Kétkör Kft. téliesített faházat biztosít, melyet áprilisban szállít a család telkére. Az alapozást és az összeállítást szakember irányításával a pátyi polgárok önkéntesen végzik. A fizikai munkákra még felajánlásokat várnak a 06-30-857-0497 telefonszámon.

Megmozdult a régió is

Varga János plébános, a Remetekertvárosi Szentlélek Plébániáról mikrohullámú sütőt és több napra elegendő tűzifát ajánlott fel, melyet Szabados Tamás  24H Logistics Kft. ügyvezetője és munkatársa szállított el a Pospisek-családnak.

KÖSZÖNET
Fogadják hálás köszönetemet mindazok, akik adományaikkal segítséget nyújtottak családomnak. Külön köszönet a gyermekeknek, akik mesekönyveiket, játékaikat önzetlenül felajánlották három kisgyermekem részére. Külön hálával tartozunk Lévai Mónikáéknak, akik azonnal fedelet biztosítottak nekünk. 
Pospisek Attila és családja, Páty

Egy pátyi és egy budakeszi család elsőként ajánlott fel íróasztalt, széket és takarókat a gyermekeknek, Schneider Mihály cége a szállításról gondoskodott. A Hélios Patika a kisbaba részére egészségügyi csomagot állított össze. Tamás Enikőtől (újságíró, solymári önkormányzati képviselő) az édesanya ruhákat, a kisbaba tápszert, a gyerekek iskolaszereket kaptak. A pátyi festékbolt térítésmentesen ajánlotta fel az ideiglenes lakás renoválásához szükséges kellékeket.
       Magánszemélyektől - névvel és névtelenül is - igen sok adomány érkezett, ruhaneműk, tisztálkodószerek, bútorok, háztartási eszközök, élelmiszercsomagok, burgonya, hagyma, alma és sok egyéb. Az osztálytársak és más gyermekek saját játékaikat, mesekönyveiket gyűjtötték össze a mindenüket elveszett társaik számára.
       A református gyülekezet egy vasárnapi perselypénzt ajánlott fel a család megsegítésére, de dr. Bálint Balázs külön adománygyűjtést is kezdeményezett. A katolikus közösség is gyűjti az adományokat a templomban erre a célra kihelyezett gyűjtődobozban.                    

Aki segíteni szeretne és tud a családnak – bármilyen felajánlásnak helye van -, az hívja a pátyi polgármesteri hivatalt a 06-23-555-530-as telefonszámon.

A pénzadományokat az alábbi számlaszámra várják:
Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet Páty
„A tűzkárosult Pospisek Attila és családja”
64500027-11007111   

Hájas

Kapcsolódó cikkünk: Mindenük odaveszett a tűzben - 2010-03-13

 


Vissza