Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Félmilliárdot költenek bölcsődebővítésre

Közélet > Budaörs

2010-07-12


Negyedmilliárdos uniós támogatásból, és majdnem ugyanennyi önkormányzati forrásból több mint duplájára bővül a budaörsi Pitypang bölcsőde férőhelyeinek a száma. A különleges nevelési igényű gyermekek ellátására is alkalmas intézményt jövő ősszel vehetik birtokukba a kicsik.

2011 őszétől 80 férőhellyel bővül az eredetileg 60 gyermek ellátására kialakított budaörsi Pitypang bölcsőde, így 60 helyett 140 gyereket fogadhat majd. Erre a kapacitásnövelésre rendkívül nagy az igény a szülők részéről, hiszen Budaörsön sok a kisgyermekes család. A felújítás költségeinek felét uniós forrásból fedezi az önkormányzat, miután 250 millió forintot nyert a Közép-magyarországi Operatív Program pályázatán.

A beruházás révén az intézmény alkalmas lesz a különleges nevelési igényű gyermekek ellátására is. Külön hang- és fényterápiás szoba épül, de lesz vízi terápiás medence, só szoba, valamint egy hatalmas fedett játszó rész, ugyanakkor a meglévő mellé egy újabb tornaterem is készül a kicsik örömére. Megújul a gyermekintézmény konyhája, a jelenlegi, napi 100 adag helyett ősztől már 250 adag étel készülhet; a mosoda kapacitása is nő, a most használt háztartási mosógépek helyett ipari gépeket helyeznek üzembe a felújítás befejezésekor. Az épületben teljes körű akadálymentesítés valósul meg.

A most bővítés előtt álló Pitypang bölcsődét, alig néhány éve, 2002-ben adták át 60 férőhellyel, míg a Lévai utcai bölcsődét (Százszorszép) 2008-ban 20 férőhellyel 80 fősre bővítette a város.  

forrás: www.budaors.hu


Vissza