Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Balesetveszélyes a Rám-szakadék

Életmód > Pest megye

2011-03-12


A tavaszi időjárás a turistaút egyes szakaszai, a kihelyezett létrák még jegesek, ezért a Rám-szakadék látogatása nem ajánlott! - áll a Pilis Parkerdő közleményében. A hosszú hétvégén kirándulni indulóknak a Pilis magasabban fekvő részein szintén télies viszonyokra, a városi hőmérsékletnél akár 10 fokkal hidegebbre kell felkészülniük.

A régen várt tavaszi idő megérkezése megtévesztő lehet, ugyanis földrajzi adottságai miatt a szakadék egyes részeire egyáltalán nem süt be a nap, ezért a tél folyamán kialakult jégpáncél csak nagyon lassan olvad el. A turistautat, és a kihelyezett létrákat sok helyen még mindig jég borítja, ami a túraútvonalon való közlekedést fokozottan balesetveszélyessé teszi! A nehezen járható szakaszok előtt az erdészet táblákon is figyelmezteti a kirándulókat a csúszásveszélyre.
 
Emlékezetes, hogy 2010 tavaszának heves viharai a Rám-szakadékban is komoly károkat okoztak. A túraútvonal helyreállítása, és a megsemmisült korlátok pótlása rövid időn belül megtörtént, azonban a természeti erők hatására a turistaút több helyen új nyomvonalra helyeződött át. Így a szakadék még a korábbinál is nehezebben járható.
 
A Pilis Parkerdő felhívja a szülők figyelmét, hogy az erdei farakások nem mászókák. A farakásokra felmászni balesetveszélyes és tilos, amire a legtöbb helyen figyelmeztető feliratok is felhívják a figyelmet.

Forrás: www.parkerdo.hu


Vissza