Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kezdődik az érdi csatornahálózat 30 milliárdos bővítése

Gazdasági rovat

2011-07-04


Június 29-én aláírták az „Érd és térsége szennyvíz-csatornázási program” érdi csatornahálózat-építési munkáinak kivitelezési szerződéseit. A két szerződés együttes értéke mintegy nettó 18,6 milliárd Ft. Az érdi csatornaépítési munkálatok kb. két és fél évig tartanak és a tervek szerint 2013 végén fejeződnek be. Budakeszi pályázatának sorsa még nem dőlt el.

Az összességében kb. 31,4 milliárd Ft értékű szennyvíztisztítási programban Érd, Diósd és Tárnok települési szennyvízhálózatait építik ki, valamint bővítik az érdi regionális szennyvíztisztítót.

Az Érd-Nyugat részre az öt pályázó konzorcium közül a DSS Érd Konzorcium (Duna Aszfalt Kft., SADE Magyarország Mélyépítő Kft., Swietelsky Magyarország Kft.) ajánlattevő nyújtotta be a bírálati szempontok szerint  összességében legelőnyösebb, érvényes ajánlatot. Ezek szerint a részterületre vonatkozó szerződés értéke 9,899 milliárd Ft, a vállalt napi kötbér 138,5 millió Ft.

Az Érd-Kelet részen szintén öten pályáztak, itt az ÉRD – KEA Konzorcium (Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft, COLAS-ALTERRA Zrt.) ajánlattevő nyújtotta be a bírálati szempontok szerint  összességében legelőnyösebb, érvényes ajánlatot. Ezek szerint az erre a részre vonatkozó szerződés értéke 8,734 milliárd Ft, a vállalt napi kötbér 122,2 millió Ft.

A munkálatok minden területen egyszerre indulnak. Minden esetben a már meglévő csatornahálózattól (befogadótól) kezdődően kezdik majd továbbépíteni. Várhatóan a projekt elején lesznek szervíz- illetve terelőút építések is.

(MTI)


Vissza