Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Nyolcszázmilliót hoz a kistérségi fenntartás

Közélet > Pest megye

2011-07-21


Szeptember elsejétől Budaörs átadja általános iskoláinak és óvodáinak fenntartását a Budaörs Többcélú Kistérségi Társulásnak. A kistérségi iroda létszámát is növelik három fővel, amelynek költségvetési fedezetét az intézmények átadásából származó minden költséggel együtt Budaörs vállalja.

Budaörs azért élt az oktatási intézményeinek kistérségi fenntartásba adásának lehetőségével, mert az adóerő-elvonással sújtott település a lépéstől nyolcszáz millió forintos plussz bevételt remél, többek között a kistérségi fenntartású intézmények után járó kiegészítő normatívának köszönhetően.

A Feladatátadási Megállapodás alapján, ha a megállapodásban foglalt pénzügyi kötelezettségeket az intézményi költségvetések nem fedezik, azt Budaörs Önkormányzata vállalja magára és nem jelent terhet sem a kistérségre, sem más tagtelepülés számára.

A Társulás Tanácsa a fenntartása alatt álló nevelési-oktatási intézmények működtetésével összefüggő ügyek előkészítésére, tagjai sorából háromtagú oktatási bizottságot hoz létre. Az alapítói, fenntartói jogokat a Polgármesterek Tanácsa gyakorolja. A Kistérségi Iroda létszámát három fővel bővítik, melynek költségvetési fedezetét Budaörs biztosítja. Ezen felül vállaja az intézmények átadásából származó mindennemű költség viselését.


Vissza