Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakeszin vendégszerepelt a Fernando Express

Panoráma > Budakeszi

2011-09-09Már régóta tudjuk, hogy budakeszi szülöktöl származik a németországszerte ismert, slágerzenét játszó Fernando Express zenekar vezetöje. Tévében gyakran szerepelnek és láttuk is öket egy alkalommal Karlsruheban szabadtéri fellépésen. Idén augusztusban Budakeszin is felléptek.


Eisenhut Antal fiáról, Józsefröl van szó, akinek szüleit Budakesziröl 1946-ban kitelepítették. Ö egy évre született Németországban (édesanyja Weber Julianna) és ma is Gondelsheimben él, ugyanabban a faluban, ahol Müller János és családja.
 
"Civil" szakmát is kitanult, de a zene szeretete hamar elcsábította. Ma már csaknem húsz CD lemezzel és 50 rádióslágerrel büszkélkedhetnek. Gyakran játszák a felvételeiket Németország különbözö adói.
 
Eisenhut József tizennyolc éves korától rendszeresen hazalátogat. Két évvel ezelött a zenekarával is járt Budapesten valamint Budakeszin. Erröl annakidején az ADR Brisant tévémüsora is beszámolt. Zenész kollégáinak annyira tetszett, hogy elhatározták, újra eljönnek Magyarországra.

A terv 2011. augusztus 21-én valóra is vált, mert az együttes új énekesnőjükkel, Michaelaval a város meghívására a Budakeszi Családi Napokon szerepelt.

Albrecht György, Karlsruhe, Németország

Egy az aktuális sikerszámaik közül a youtube-on: Piroska
http://www.youtube.com/watch?v=gdHjb-nfNBk
(Eisenhut József balra látható az elektromos orgonánál)
 
És a legközelebbi fellépésük (a képen Eisenhut József a bal szélen látható):


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg