Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Újra lángol az erdő Telkinél

Életmód > Telki

2011-09-13


Újra lángra kapott az erdő aljnövényzete a Pilisi Parkerdőben, Telki és Budajenő között. A nehezen járható hegyoldalban hétfőre virradóra égett le először közel egy hektárnyi fenyves, amit a felerősödő szél a ma délutáni órákban újra begyújtott.

A tűzoltók és az erdészek ismét közel egy hektáron viaskodnak a lángokkal, amik már a fiatal, őshonos fajokból álló erdőket veszélyeztetik. - tájékoztatta lapunkat Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője. - A hétfő óta folyamatos tűzőrségnek köszönhetően az oltás azonnal megkezdődött, az erős szél és a rossz terepviszonyok azonban jelentősen nehezítik a helyzetet. A kár mértéke egyelőre nem becsülhető meg.

A tüzet az első vizsgálatok szerint a hétvégén a tűzgyújtási tilalom ellenére gyújtott, és el nem oltott tábortűz okozta. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért ismételten felhívja a figyelmet az érvényben lévő tűzgyújtási tilalomra, melynek időtartama alatt az erdőben a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos a tűzgyújtás. Ismeretes, hogy Magyarországon az erdőtüzeket gyakorlatilag 100%-ban emberi gondatlanság vagy szándékosság okozza.

Kapcsolódó cikkünk: Erdőtűz Telki és Budajenő között - 2011-09-12


Vissza