Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az év fája

Panoráma > Budakeszi

2011-09-21


A Budakeszi Kultúra Alapítvány erdélyi partnere, a Pogány-havas Kistérségi Társulás és a Csík-Gyimes Natúrpark a segítségünket kéri, hogy a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány által szervezett Év fája Romániában 2011 verseny keretében szavazatunkkal támogassuk a négyszáz éves vágási tölgyet.

A Pogány-havas Kistérségi Társulás és a Csík-Gyimes Natúrpark a Három Hegy Ifjúsági Egyesület (Béta-Dobó-Vágás) támogatását kéri abban a versenyben, amelyen a vágási tölgyet beválasztották az Év fája-verseny döntőjébe. Szeptember 10-től 50 napon át tartó internetes szavazás kezdődött, hogy kiderüljön, melyik lesz az Év fája Romániában.

A négyszáz éve ültetett, eredetileg tizenkét tölgy közül kilenc még áll. Az egyesület parkosítani szeretné a tölgyek környezetét, szeretné megmenteni ezeket a természeti csodákat, ezért is nagyon fontos számukra a jó szereplés. Másrészt szeretnék megmutatni, hogy sikerre vihető a három falu fiataljainak összefogása.

Szavazni a vágási tölgyre ezen a linken lehet: http://evfaja.ro/voteaza.php?id=18  (itt megtalálható a fa története is).

Egy e-mail címről egyszer lehetséges szavazni. Minden IP cím estében maximum 5 e-mail címmel lehetséges szavazni. Minden nap lehet (és kell:)) szavazni. Ez azt jelenti, hogy még mamát és tatát is meg kell győzni a vágási tölgy(ek) szépségéről! - üzeni Gál Barna a Három Hegy Ifjúsági Egyesület nevében.

Érdemes mind a tizenöt, döntőbe beválasztott fa történetét elolvasni, mert a fák, többszáz éves koruknál fogva, igen izgalmas bepillantást engednek Erdély történetébe és kultúrájába.

A magyarországi Év fája-pályázat döntősei itt találhatók!


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg