Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szilveszterkor is kérték a nyugtát

Gazdasági rovat

2012-01-04


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának munkatársai a szilveszteréjszaka forgatagában este 8 és hajnali 3 óra között Budapest belvárosában több helyszínen is ellenőriztek, de az utcai árusok egy vásárálásnál sem adtak nyugtát.

Volt olyan árus, aki egyáltalán nem tartott magánál sem nyugta-, sem számlatömböt, így még ha akarta volna sem tudott volna eleget tenni bizonylat-kiállítási kötelezettségének. Az egyik utcabálon egy furgonból perecet, sört és jövedéki termékeket kínáló magánszemélyt kaptak azon az ellenőrök, hogy nyugtaadás elmulasztásával próbálja eltitkolni szilveszteri bevételeit az adóhatóság elől.

Az év utolsó napján feltárt mulasztások miatt kiszabott bírság összege meghaladja az egymillió forintot, egy esetben pedig telephely bezárásra is sor került. - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

A revizorok az ellenőrzések idejére egy belvárosi őrzött parkolóban hagyták személygépkocsijukat, majd azt hajnaltájban kiváltva szintén hiába várták a bizonylatot a parkolási díj fejében. Tekintettel arra, hogy ez az adózó fél éven belül már másodszor mulasztott el nyugtát adni az ellenőröknek, a bírság kiszabásán felül a telephely tizenkét napra történő bezárásáról is intézkedett az adóhatóság.


Vissza