Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Akadálymentes a városháza

Közélet > Budaörs

2012-03-17


Csaknem kilencmillió forintot költöttek nagyrészt uniós forrásból a budaörsi polgármesteri hivatal akadály-mentesítésére, így mostantól a mozgáskorlátozottakon kívül a más fogyatékkal élők is könnyebben intézhetik ügyeiket - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A projekt eredményeként az okmányirodát a vakok és gyengén látók úgynevezett vezetősávok segítségével közelíthetik meg, a hallássérülteknek pedig hangosbemondó funkcióval bővítették az ügyfélhívó rendszert, és a lifteket is hasonló berendezéssel szerelték fel. Átszerkesztették az épület tájékoztató tábláit és az ügyintézéshez használt nyomtatványokat, hogy a megértési nehézségekkel küzdők is könnyen eligazodhassanak, míg a földszinti illemhelyeket, illetve azok nyílászáróit a kerekes székeseknek megfelelő méretűre szélesítették.

A kerekes székkel közlekedőknek segít a központi információs pult részbeni megnyitása; az alacsonyan ülők így szemkontaktust teremthetnek a hivatal dolgozóival, ami szintén könnyíti egymás megértését - olvasható az önkormányzati közleményben.

Az akadálymentesítés összesen 8,8 millió forintba került, ennek mintegy 10 százaléka az önerő.

Kapcsolódó cikkünk: Akadálymentes a budajenői iskola - 2012-01-10


Vissza