Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szentendre vendégháza lett a Dimcsics-ház

Építészet > Pest megye

2012-07-18


Más települések számára is követendő példaként fényképek és tervtári adatok alapján állították helyre Szentendre egyik műemléképületét, a Fő téri Dimcsics-házat, mely városi vendégházként működik majd. A „Szentendre 1000év+” program keretében felújított épület az önkormányzat hivatalos, kiemelt vendégeinek elszállásolását teszi lehetővé, magas színvonalon.

Európai uniós projekt keretében újult meg a Fő tér 12. alatt a Dimcsics-ház, egy XVIII. századi, egyemeletes, négyablakos lakóház, mely az utóbbi években szociális lakásként működött Szentendre belvárosában. Az épületből egy reprezentatív, önkormányzati vendégházat alakítottak ki négy apartmannal. A közel 80 millió forintos beruházás 18 %-os önkormányzati önköltséggel valósult meg.

A kétszintes épület földszintjén, a kapualjból nyílóan egy akadálymentes használatra is alkalmas szobaegységet hoztak létre, amelyhez egy közös társalgó, reggeliző és konyha is tartozik. Az emeleten két, külön hálóból álló szobaegységet alakítottak ki, amely összenyitva apartmanként is használható. Emellett egy közös helyiség várja a városba érkező hivatalos vendégeket.

„Szentendre kiemelt turisztikai célpont, kiterjedt hazai és külföldi kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Fontos számunkra, hogy településünk méltó helyen és a XXI. század követelményeinek megfelelő körülmények között tudja fogadni és elszállásolni a városba gyakran érkező hivatalos, hazai és külföldi vendégeket. Szeretnénk, ha látogatóink mind Magyarország, mind Szentendre jó hírét magukkal vinnék – mondta Dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere.


Vissza