Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Huszonöt éves a Budakeszi Népdalkör

Ki-kicsoda > Budakeszi

2012-08-31


Június 16-án tartotta jubileumi gálaműsorát a fő elv szerint helyi óvónőkből Kis Csongor Áronné, Ilus vezetésével alakult, azóta a házastársakkal is kiegészült kórus a művelődési központ szabadtéri színpadán.

A születésnapot közösen ünnepelték régi partnereikkel, a budaörsi Piros Rózsa Dalkörrel, a Fóti Asszonykórussal, a nagyabonyi Csillagfürt Népdalkörrel a Felvidékről, a Gyáli Városi Népdalkörrel és a zsámbéki Keszkenő Népdalkörrel. A gazdag műsorban vendégszerepelt a Bojtár Népzenei Egyesület tánccsoportja Menczinger Tibor vezetésével, valamint kobzon közreműködött Kis Gergely Márton, a népművészet ifjú mestere és Sárospatak református lelkésze két kislányával, a népdalénekes Gyöngyharmattal és a hegedűn jeleskedő Imola Villővel. Szabadtéri kiállításon mutatták be a népdalkör negyed százados működése során kapott díjakat, elismeréseket, fotókat.

A népdalkört köszöntötte Vass József, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnöke, megjelent Horváthné Bakos Ilona és Nagy László elnök-helyettesek, Széles András, vezetőségi tag és Moravek Ivett, a felvidéki Nagyabony polgármester-helyettese is.

Képgaléria

Koós Hutás Katalin

A kórus tagjai

Kis Csongor Áronné

 Kis Csongor Áron

Nagygyörgy Imréné

Nagygyörgy Imre

Bokor Józsefné

Svigruháné Jászkovics Anna 

Bárkányi Jánosné

Duruczné Hajdú Marianna

 

Pintér Nándorné

 

Peszmeg Lászlóné

 

Vissza