Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átalakul a főutca Telkiben

Közélet > Telki

2012-09-07


A Fő utcának a körforgalom és a Pajta-Faluház közötti szakaszának teljes körű felújítása keretében július 3-án az északi oldalon lévő járda bontásával megkezdődött a főutca rekonstrukciója Telkiben. A teljes felújítás november 15-re készül el. Az aszfaltozási munkálatokat már szeptember 5-én befejezték.

A településen áthaladó fő közlekedési út Fő utcai szakasza Telki tulajdona, de mivel az országos közúthálózat része, felújításáról az állami tulajdonú Magyar Közút Kht.-nak kéne gondoskodnia.  A közútkezelő forrás hiányában erre nem képes. Telki elkészíttette a Fő utca körforgalom és Pajta közötti szakaszának teljes körű felújítására vonatkozó terveket, a 2012. évi költségvetésében a megvalósításhoz szükséges forrásokat saját erőből biztosította, s a közútkezelővel való megállapodást és a közbeszerzést követően július elején elkezdődött a munka.

Lapzártakor Deltai Károly, Telki polgármestere úgy nyilatkozott, hogy Fő utcán a körforgalom és Pajta között a felújítás legfőbb szakaszai lezárultak. A kilencvenmillió forintos felújítás magába foglalja a csapadékvíz rendezését, új járdák, útburkolat, gyalogos-átkelőhelyek kiépítését, a buszmegállók átépítését, az érintett zöldterületek teljes körű felújítását, rendezését, közvilágítás kiegészítését, utcabútorok telepítését.

Koós Hutás KatalinVissza