Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


XI. FALU KÁPOSZTÁJA és balkán táncház Telkiben

Közélet > Telki

2012-10-05


Október 13-án, szombaton 16 órai kezdettel rendezik a Pajta-Faluházban a tizenegyedik Falukáposztája, Telki Káposztasavanyító Fesztivált.

A Vecsésről érkező, frissen gyalult káposzta feldolgozása ceglédi recept alapján, sóval savanyítva, ötféle fűszerrel ízesítve, répával és birsalmával díszítve történik. Azok számára, akik előzetesen jelentkeznek, az alapanyagot az önkormányzat biztosítja. Jelentkezni előzetesen telefonon lehet a Polgármesteri Hivatal titkárságán (06-26/572-003) munkaidőben vagy e-mailen a kultura@telki.huEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címen.

Közben Barthos György csapatának jóvoltából elkészül a töltött káposzta, és a szokásos zsíros kenyér, forralt bor és meleg tea mellett hívunk mindenkit egy kellemes időtöltésre. A tavalyi jó tapasztalatok alapján idén is két hatalmas üst káposztás Telki Slambuc is várja majd az ínyenceket, Bánó Attila jóvoltából! A gyerekeknek szokás szerint kézműves foglalkozások (terménybábok és őszi kopogtatók), valamint idén először gyerekek számára kvízjáték néphagyományokból, meserészletekből és Telkivel kapcsolatos kérdésekből a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, illetve a Pajtában.

A káposztasavanyítást követően 19 órától idén is egy fergeteges horvát, szerb és macedón táncház veszi kezdetét Dávid Anna (Kokukk) szervezésében, pécsi vendégzenészek közreműködésével!


Vissza