Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kötelező cégmódosítás február 1-ig

Közélet > Pest megye

2013-01-22


A 2012. március 1-jén hatályba lépett jogszabályi változások miatt minden Magyarországon bejegyzett cégnek kiegészítő adatokat kell szolgáltatnia a cégbíróságnak 2013. február 1-jéig. A jogalkotó kötelezi a cégbíróságokat a késedelmes adatbejelentők megbírságolására, melynek mértéke 50 000 Ft-tól 900 ezer forintig terjed.

1. Befogadó nyilatkozatot kell benyújtani, ami a cég székhelye, telephelye, fióktelepe tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata arról, hogy a társaság jogosult használni az ingatlant székhelyként, telephelyként, fióktelepként.

2. Be kell jelenteni a cégbíróságnak és a társasági szerződésbe bele kell foglalni a társaságban bármilyen jogviszonyban szereplő magánszemélyek születési helyét és idejét, valamint a cégjegyzékbe be kell jelenteni minden személy adóazonosító jelét, adószámát, amennyiben ez még nem történt meg.
 
3. A társaságban bármilyen jogviszonyban szereplő (pl. tag, ügyvezető, részvényes, cégvezető stb.) külföldi társaságok, magánszemélyek részére újra kötelezően magyarországi lakcímmel, székhellyel rendelkező kézbesítési megbízottat kell kinevezni, aki nem lehet a társaság ügyvezetője.

Amennyiben kizárólag a fenti adatok változnak, úgy a módosítási kérelem illeték és közzétételi díjmentes.


Vissza