Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A KÜRT tíz éve a német piacon

Gazdasági rovat > Budaörs

2013-01-30


Mintegy 400 ezer euró árbevételt ért el tavaly a budaörsi KÜRT Információ-biztonsági és Adatmentő Zrt. tíz éve bejegyzett németországi leányvállalata, amelynek piaci részesedése már 15 százalékos.

A társaság MTI-nek adott közleménye szerint a magyar informatikai vállalkozás 2002-ben döntött arról, hogy terjeszkedik Németországban. A 2003. január 15-i cégjegyzés után a Ruhr-vidék szívében, Bochumban kezdtek működni. Az új cég feladata az volt, hogy az adat-visszaállítási szolgáltatást a magyar minta alapján végezze, helyszíni ügyfélszolgálattal és technológiai tevékenységgel.

Ma már minden technológiai folyamatot Magyarországon végeznek, a mérnökök és a német ügyfélszolgálatosok egy online folyamattámogató rendszerben adminisztrálják a munkákat. Az ügyfelek nagy része közvetlenül adja le a megrendelését, de német és külföldi partnerhálózattal is rendelkezik a cég, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában és Belgiumban is vannak leadási pontok. Ennek köszönhetően évente több mint kétezer adat-visszaállítási megbízást kap a leányvállalat a nyugati szektorból - olvasható a közleményben.

A KÜRT tervei között szerepel újabb ügyfélszolgálatok nyitása, valamint az adatkezelési problémák megelőzésére szolgáló új alkalmazás bevezetése, amelyet idén márciusban mutat be a vállalat. A Münchenben hamarosan megnyíló ügyfélszolgálattól már 2013-ban 10 százalékos árbevétel-növekedést várnak. Magyarországon a budaörsi központ mellett Budapest keleti részén nyílik ügyfélszolgálat - közölte a KÜRT.

A KÜRT 1989-ben alakult. Magyar tulajdonban lévő vállalkozásból nőtte ki magát nemzetközi vállalatcsoporttá, mely immáron csaknem 20 évnyi fejlesztést tudhat maga mögött az információ védelmére, az adatvesztések és –lopások megelőzésére és az elveszett adatok helyreállítására szolgáló technológiák, megoldások területén. Megalakulása óta nyereségesen működő vállalkozás, alaptőkéje 20 M Ft, alaptőkén felüli vagyona 800 M Ft. Jelenleg közel 100 munkatársa van.

MTI/Iránytű


Vissza