Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Holnap kitűzik a székely zászlót Budafokon

Közélet > Pest megye

2013-02-04


A XXII. kerületi Budafok önkormányzata arra kéri a magyarországi településeket, hogy tűzzék ki hivatalaikra a székely zászlót, szolidaritásuk jeleként. Budafok február 5-én délelőtt teszi ki ünnepélyesen a zászlót.

Az önkormányzat közleményben tudatta, hogy Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő szolidaritást vállal a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben. A kerület február 5-én, kedden tűzi ki a székely zászlót a Városházára, határozatlan időre.

Mint írták, az  Európai Unió alapvető értéke az identitás szabad vállalása, nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi falvak, városok polgármesteri hivatalának épületére kitűzni.

Bírálták, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírsággal fenyegetik, ha az ősi jelképeikből született lobogót kitűzik. A kerület felhívást intézett a többi magyarországi településhez, amelyben arra kérik őket: vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, nemcsak a paragrafusokban él a nemzeti összetartozás. (MTI)

foto: budakeszikultura.hu


Vissza