Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Újra itt a Gombold újra!

Gazdasági rovat

2013-02-06


A visegrádi négyek országaira is kiterjesztették a harmadik alkalommal meghirdetett, Gombold Újra! öltözéktervezési pályázatot. A regisztráció február 5-én indult a www.gomboldujra.hu honlapon. A nemzetközi zsűri többlépcsős bírálat után nevezi meg azokat a tervezőket, akik legyárthatják ötdarabos minikollekcióikat. Idén külön versenyeznek a pályakezdők és a profik, s nem pénzjutalmat, hanem igen komoly szakmai csomagokat nyerhetnek el.

Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a pályázat keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ebben az évben Magyarország látja el a Közép-európai Kezdeményezések és július 1-jétől a V4 elnökségét is, ez kiváló alkalmat teremt arra, hogy az itthon már sikert aratott Gombold újra! átlépje a határokat, és bevonja a közép-európai országokat is. Hangsúlyozta azt is, hogy a KIM háttérintézménye, a Design Terminál által kiírt pályázat célja, hogy a Gombold újra! során ne pusztán a magyar, hanem a közép-európai kreativitás mutatkozzon meg.

A Gombold újra! Közép-Európa pályázat eredményhirdetése június 8-án a Central European Fashion Days keretében lesz Budapesten.

A „Gombold Újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Design Terminál indította el. A győztes pályamunkákat felvonultató show 2011-ben a Szépművészeti Múzeumban mutatkozott be először, majd második alkalommal, 2012 tavaszán a Millenáris Parkban. A programnak jelentős szerepe van abban, hogy új lendületet kapott a magyar divat, a magyar motívumok, illetve a magyar divattervezők ruhái egyre népszerűbbek itthon és külföldön egyaránt. A pályázat és a rendezvény segítettek megújítani a magyar divatéletet, valamint egy olyan hagyományt teremtettek, ami nemzetközi tekintetben is segíteni tudja a tehetséges magyar fiatalokat.


Vissza