Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Rendőrségi körözések

Közélet > Budaörs

2013-02-20


A Budaörsi Rendőrkapitányság nyomozást folytat három, nem mindennapi ügyben. Kislányok lopott bankkártyával próbálnak pénzhez jutni. Egy szórakozott sértett ötven drágaköves karkötőjét felejtette az autója tetején, amit aztán menet közben elveszített. Egy 15 éves, négy napja eltűnt fiút is keresnek.

Tavaly december 29-én délután négy és öt óra között Budaörs egyik lakberendezési áruházában a sértett bevásárlókocsira akasztott válltáskáját ellopták a benne lévő mobiltelefonnal, készpénzzel és a sértett ruhájával együtt. A táskában talált bankkártyával még aznap, öt óra után négy perccel a fényképen látható két  fiatal lány próbálkozott pénzt felvenni Budaörsön a Szabadság u. 45. alatti bankautomatából.

***

Január 8-án Budaörs egyik bevásárlóközpontjának a parkolójában a sértett egy kb. 40X40-es méretű átlátszó, kéktetős műanyag dobozt rátett az autójára és ott is felejtette. Állítása szerint a doboz csak akkor jutott újra az eszébe, mikor már elindult. De hiába haladt végig újra az addig megtett úton, a dobozt már nem találta. Összesen ötven drágaköves női karkötő sikerült elhagynia. Mind egyfajta stílusú, más-más kövekkel, ezüst elemekkel. Az ékszerek között voltak achát, ametiszt, angelit, aventurin, füstkvarc, édes vízi gyöngy, hegyikristály, karneol, ködkvarc, onix, rózsakvarc, tigrisszem, türkiz és holdkőből kéaszlétek.

***

A képen látható fiú február 14-én, csütörtökön reggel fél nyolckor Piliscsabán a József Attila utcai Mezőgazdasági Szakközépiskolából eltűnt, s azóta életjelet nem ad magáról. Az eltűnt 180 cm magas, erős testalkatú, 80 kg körüli. Haja barna, rövid göndör, bőre kreol, szeme szürkéskék. Különös ismertetőjele, hogy a bal arcán kb. 1 cm átmérőjű halvány pirosas anyajegy látható. Eltűnésekor sötétkék farmernadrágot, világos sárgás bakancsot és háromnegyedes fekete szövetkabátot viselt. Fekete válltáska volt nála iskolai felszereléssel.


A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fenti esetek bármelyikében érdemleges adattal tudja segíteni a nyomozást, az hívja a 0623/505400-as telefonszámot vagy tegyen bejelentést a telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható telefonszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Vissza