Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


85 kilométernyi Pest megyei mellékút újul meg idén

Gazdasági rovat > Pest megye

2013-03-27


2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan csaknem 600 kilométernyi, régóta felújításra váró, alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból. Az országos programon belül Pest megyében idén mintegy 17 milliárd forint értékben, közel 85 km utat újít fel a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. A budakeszi járás területén azonban egyetlen utat sem érint a projekt.

Pest megyében, az egyes útszakaszoknál a teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

A program keretein belül 2013 év végéig megújul a Csepel-Ráckeve-Kiskunlacháza összekötő út 8, az Abony-Újszász összekötő út 6,4, a Szentendre-Pomáz összekötő út 2,5, a Cinkota-Zsámbok összekötő út 4,5, a Rákoskeresztúr-Isaszeg-Gödöllő összekötő út 6,4, a Gomba-Sülysáp összekötő út 6,5, az Aszód-Sülysáp összekötő út 0,3, a Szentendre-Visegrád összekötő út 3,5, a Vecsés-Alsónémedi összekötő út 8,8, a Vác-Gödöllő összekötő út 7,3, a péceli bekötőút 1,8, az Újpest-Veresegyháza-Galgamácsa összekötő út 7,1, a kóspallagi bekötőút 6,6, a Tápiószentmárton-Cegléd összekötő út 9 és az Újhartány-Sári összekötő út 0,3 kilométeres szakasza, valamint a 1111-es és 1112-es jelű mellékút kereszteződésében, a pomázi körforgalomnál található útszakasz.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg