Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A gyimesbükki testvériskola látogatása Telkiben

Panoráma > Telki

2013-04-05


Április 7. vasárnap estétől 12. péntek délutánig Telkiben vendégeskednek gyimesbükki barátaink, akik a telki hetedikesek tavaly szeptemberi látogatását viszonozzák. Tanárok és szülők is csatlakoznak hozzájuk és telki családoknál szállásolják el őket.

A hét során az iskolai közös programok mellett a fővárosban és a Dunakanyarban kirándulnak majd, és de lesznek olyan alkalmak is, ahol az érdeklődő telkiekkel is találkozhatnak.

Április 8-án, hétfőn délután 16.30-kor a Hóvirág utcai buszmegállónál található, megújult telki táblát avatják kis megemlékezés keretében, amely már a településeink közötti kapcsolatot is hirdeti. A táblát Harkai Gábor plébános atya és Balla Imre gyimesbükki káplán atya közösen áldják meg.

Április 9-én, kedden este 18.30 órakor a telki templomban Balla Imre gyimesbükki káplán atya mond misét.

Szerdán, április 10-én késődélután a Pajtába várják az érdeklődőket fél hattól egy közös bográcsos pörkölt-vacsorára, majd fél héttől a Budajenő-Telki Székely Társulat tart rövid előadást. A nap zárásaként pedig egy rövid, magyar népzenés táncházza közösen ismerkedhetnek gyimesbükki barátaink és telki gyerekek-felnőttek a Kárpát-medence táncaival.

foto: Czifra Lajos, Gyimesbükk 2008


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg