Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Akadálymentes lett a budaörsi városháza

Gazdasági rovat > Budaörs

2013-04-11


Csaknem kilencmillió forintot költöttek túlnyomó részben uniós forrásból tíz százalék önerő mellett a budaörsi polgármesteri hivatal teljes körű akadálymentesítésére, így a mozgáskorlátozottakon kívül a más fogyatékkal élők, de a babakocsis anyukák is könnyebben intézhetik ügyeiket.

A projekt eredményeként az okmányirodát a vakok és gyengén látók úgynevezett vezetősávok segítségével közelíthetik meg, a hallássérülteknek pedig hangosbemondó funkcióval bővítették az ügyfélhívó rendszert, és a lifteket is hasonló berendezéssel szerelték fel. Átszerkesztették az épület tájékoztató tábláit, az ügyintézéshez használt nyomtatványokat, hogy a megértési nehézségekkel küzdők is könnyen eligazodhassanak, míg a földszinti illemhelyeket, azok nyílászáróit a kerekes székeseknek megfelelő méretűre szélesítették.

A kerekes székkel közlekedőknek segít a központi információs pult részbeni megnyitása; az alacsonyan ülők így szemkontaktust teremthetnek a hivatal dolgozóival, ami szintén könnyíti egymás megértését - olvasható az önkormányzati közleményben. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg