Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budaörsre látogatott Lőrincz Tamás

Életmód > Budaörs

2013-04-23


Lőrincz Tamás többszörös Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó látogatásával a múlt hét csütörtökön megkezdte a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programját. A budaörsi 1. számú Általános Iskolában közel száz diák fogadta a sportolót, akik érdeklődve hallgatták végig a birkózó inspiráló előadását a tudatos életvezetérőls és az egészséges táplálkozás fontosságáról.

A sportoló a gyerekek kérdéseire válaszolva kifejtette, hogy mindössze nyolcévesen vágott bele a birkózásba és bár eleinte csak a felesleges energiáit szerette volna levezetni, később olyan fontossá vált a sport számára, hogy versenyeken is megméretette magát.

Az alapítvány által szervezett eseményt újabb iskolalátogatások követik, melynek során a szervezet munkájában részt vevő világklasszis sportolók újabb oktatási intézményeket keresnek fel. Az olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán április 24-én egy szolnoki iskolában találkozik a gyerekekkel. Õt pedig a hónap végén az EHF-kupa győztes Tápai Szabina követi Vácott.

A Bajnokok Útja Alapítvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, s hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. A szervezet speciális programjának egyik eleme, hogy a neves sportolók személyesen keresik fel az előre kiválasztott iskolákat és részt vesznek a gyermekek egészségtudatos nevelésében.

forrás: totalsport.hu/MTIfotó: Illyés Tibor/Iránytű


Vissza