Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budaörs új társulást alakít

Közélet > Budaörs

2013-06-14


Május 15-i ülésén Budaörs képviselő-testülete jóváhagyta a Budaörs Kistérség Többcélú Társulás június 30-i hatályú megszüntetését. Egy korábbi döntés alapján Sóskúttal és Pusztazámorral egy budaörsi székhelyű, új társulást hoznak létre a Szociális és Gyermekjóléti Központ közös fenntartására. Törökbálint is jelezte, hogy csatlakozna egy ilyen társuláshoz.

Az új törvényi szabályozás alapján a társulások idén június 30-i hatállyal automatikusan megszűnnek, de bizonyos feladatok ellátására továbbra is szövetkezhetnek az önkormányzatok.

Budaörs korábban átadta a budaörsi óvodák és a Szociális és Gyermekjóléti Központ fenntartói jogát a társulásnak, a kedvezőbb finanszírozási feltételek miatt. Ezt a fenntartói jogot július elsejétől visszavette.  Szintén a társulat keretében a budaörsi Csicsergő óvoda Rózsa utcai tagóvodájának kapacitásbővítésére elnyert pályázati támogatás kedvezményezettje nevesítve is Budaörs önkormányzata lett. Ugyanígy a Budapest nyugati agglomerációjában létrejövő regionális intermodális közlekedési rendszer projektjének jogait és kötelezettségeit Biatorbágy önkormányzata vette át, július elsejei hatállyal.

Budaörs azt szeretné, ha a Szociális és Gyermekjóléti Központot közösen tartanák fenn néhány, ebben érdekelt településsel. Azért célszerű, hogy a feladatot továbbra is társulásos formában lássák el, mert így megmarad a 13-15 millió forintos állami támogatás.

Koós Hutás Katalin
fotó: Vimola Ágnes


Vissza