Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Nem a polgármester rágalmazott

Közélet > Budaörs

2013-06-26


A május 15-i képviselő-testületi ülésen Wittinghoff Tamás polgármester arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon is elutasította dr. Nagy Tamás, a Fidesz-KDNP egykori budaörsi frakcióvezetőjének a budaörsi uszoda építése kapcsán a helyi polgármesteri hivatallal és a város polgármesterével szemben megfogalmazott vádjait.

Wittinghof Tamás A rágalmazás lélektana címet viselő közleménye szerint 2010 februárjában a választási kampányban dr. Nagy  Tamás és Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón arról számoltak be, hogy a rendőrség hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt nyomoz, és ennek kapcsán felmerült a polgármester felelőssége is. Az is elhangzott, hogy: „El nem végzett munkálatokért a Budaörsi Polgármesteri Hivatal több mint egymilliárd forint közpénzt fizetett ki törvénytelenül az uszoda-beruházás csődbement generálkivitelezőjének”. Bár valóban indult ismeretlen tettes ellen nyomozás, de a rendőrség 2010 áprilisában bűncselekmény hiányában megszüntette. E határozat ellen dr. Nagy Tamás jogi képviselője fellebbezett, ám a Pest Megyei Főügyészség ezt is elutasította. Ezt követően dr. Nagy Tamás azért perelte be rágalmazásért a polgármestert, mert az egy sajtótájékoztatón kijelentette, alaptalanul rágalmazták meg a hivatalt, az önkormányzatot, és őt magát is.

A pert most másodfokon is a polgármester nyerte meg, így Wittinghof Tamás szerint immár négy olyan döntés van, amelyek cáfolják az egykori frakcióvezető és Csenger-Zalán Zsolt korábbi állításait.


Vissza