Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felhívás

Olvasói levelek > Páty

2013-07-03


Az egykori Bubik Csavar és Vasárugyár tulajdonosának fia, Bubik László 1948-ban mint fiatal gépészmérnök indult világot látni, de miután gyárukat itthon államosították, szüleit pedig kitelepítették, már nem tért vissza, csak a kilencvenes években. A Pátyon élő,  87 éves gyártmányfejlesztő szakember jelenleg két írásának kiadatásán fáradozik. Műveinek szerkesztésére számítógépes ismeretekkel és a feladathoz megfelelő képességekkel rendelkező jelentkezőt vár.

Az egykori Bubik Csavar és Vasárugyár tulajdonosának fia 1948-ban frissen végzett gépészmérnökként indult világot látni, de miután gyárukat itthon államosították, szüleit pedig kitelepítették, már nem tért vissza. Termékfejlesztőként jelentős sikereket ért el kis vállalkozások felvirágoztatásában, huszonöt szabadalom védi fejlesztéseit. A sikere lényegét abban fogalmazza meg, hogy a megrendelők igényeit a maguk fejlesztette termékek gyártásával elégítették ki, kezdetben sokszor mindössze két műszaki rajzoló és a kísérleti gépet építő mechanikus részvételével, de a sikeres termék egy-két év alatt ugrásszerű terjeszkedési lehetőséget és munkahelyek tucatjainak létrehozását eredményezte. Franciaország, Brazília és Kanada után a 90-es évek végén tért végleg vissza hazájába, és 2004-ben költözött Pátyra. A 87 éves gyártmányfejlesztő szakember jelenleg két írásának kiadatásán fáradozik.

A Sikeres gyártmányfejlesztés című, nagyjából elkészült munkájáról évekkel ezelőtt kiváló magyar professzorok, műszaki és gazdasági szakemberek nyilatkoztak és ajánlották kiadásra, de még mindig csak az íróasztalfiókban hever. Sok objektív oka is van ennek, de szívesen átadná érdeklődő, esetleg szakdolgozó egyetemistának, fiatal kutatónak vagy olyan íróembernek, aki segítene sajtó alá rendezni.

A másik írás kisebb válságkezelési tanácsadó tanulmány, amely mérnöki logikával rakja össze az ország jelenlegi helyzetének társadalmi-gazdasági összefüggéseit és mutat megoldásokat a válság kezelésére, amelyet sok esetben nem csak felülről kell várni, hanem az egyes emberek vállakozó kedvének és találékonyságának is óriási szerepe lehet, ha az társadalmi méretekben is megmutatkozik. Évtizedes szakmai tapasztalatait, vándorévei, szakmai sikerei és kudarcai tanulságaira alapozott gyakorlati tényeket rögzítk, működőképes projekteket mutat be.

Bubik László gépészmérnök műveinek összerendezésére számítógépes ismeretekkel és a feladathoz megfelelő képességekkel rendelkező jelentkezőt vár a következő telefonszámon: 06-23-457-058.


Vissza