Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Pályázat társasházak energetikai felújítására

Gazdasági rovat > Pest megye

2013-08-06


Augusztus 15-én nyílik és egy hónapig pályázható az Új Széchenyi Terv pályázata téglaépítésű társasházak energiahatékony felújítására, fűtéskorszerűsítésére, valamint megújuló energiaforrások felhasználásának növelésére is.

Az ÚSZT-TEF-2013 kódszámú pályázaton nyerhető támogatás vissza nem térítendő, utólagos finanszírozású. A meghirdetésekor rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 834,2 millió Ft.

Támogatást energiahatékonysági felújítást megvalósító beruházások kaphatnak olyan épület esetében, amely:
a) 1971 előtt hagyományos technológiával, égetett téglafalazattal készült,
b) kizárólag a földhivatali nyilvántartásban társasházként bejegyzett lakóépületek,
c) teljes, legalább húsz lakást tartalmazó épület, amennyiben a pályázattal érintett épületben a lakások fűtésének egyedi szabályozása és mérése megoldott, vagy a pályázattal megoldódik,

Kizárólag házközponti fűtési vagy használati meleg vízellátó rendszerrel is rendelkező társasházak vehetik igénybe a fűtéskorszerűsítésre, és ezzel együtt a megújuló energia-felhasználás növelésére nyújtható állami támogatást.

Nem támogatható olyan épületrész, amely műemlékileg védett, salak- vagy bauxitbeton teherhordó szerkezetekkel rendelkezik, de az épületbővítés és az átépítés sem.

Támogatható a nyílászárók cseréje, homlokzatok és födémek hőszigetelése, épületgépészeti felújítás, elektromos korszerűsítés és a megújuló energiafelhasználás növelése

A támogatás intenzitása függ az alkalmazható energetikai jellemzőt javító elemek számától, az ahhoz tartozó pontértékek összesített pontszáma alapján:
- 1-30 pont 50%, lakásonként maxi 750 eFt
- 31 ponttól 60%, lakásonként max 900 eFt
A támogatás értéke nem haladhatja meg a 60 millió forintot.

Pályázat 2013. augusztus 15-től szeptember 15-én éjfélig vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig nyújtható be.

Letölthető dokumentumok

1sz_pályázói adatlap
2sz_pénzügyi adatlap
3sz_műszaki adatlap
nyilatkozati űrlap TEF
USZT-TEF-útmutató-kiírás-2013-v02 a fenti linken letölthetők.

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos, kizárólag írásban feltett kérdésekre ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. válaszol. T: (06-1) 372-6516, fax: (06-1) 209-1107, cím:1518 Budapest, Pf. 57., e-mail: TEF@emi.hu


Vissza