Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Nyílt pályázat arculattervezésre és honlapkészítésre

Gazdasági rovat > Pest megye

2014-01-11


A 25 éves Pentaton Koncert- és Művész-ügynökség nyílt pályázatot hirdet új arculatának megtervezésére, valamint honlap készítésére. A pályázatok beadási határideje január 31. A nyertessel megbízási és felhasználási szerződést kötnek a pályázó által megadott árajánlat szerinti összegekkel.

Az arculatot illetően a pályamunka a következőket tartalmazza:
• logó, embléma,
• honlap,
• online hírlevél sablon,
• egyéb: névjegy, levélpapír, e-mail sablon, Word fej- és lábléc.
Az arculat várható további megjelenítési formáiból egy-egy megtervezése előny lehet a pályázat bírálata során, de nem követelmény a Pályázat benyújtásakor: 
• webes promóciós anyagok (banner, Facebook borító és profilkép),
• dosszié, boríték stb.
A pályázatnak tartalmaznia kell a koncepció részletes ismertetését is.

Elvárások a logo és arculat tekintetében:
• A logónak tartalmaznia kell: vizuális jelet + tipográfiát vagy csak tipográfiát Pentaton Koncert- és Művészügynökség (illetve angol nyelven: Pentaton Concert and Artist Management) megnevezéssel, színes, monokróm és inverz megjelenésben.
• A logó legyen alkalmas különféle hordozókon való megjelenésre: névjegy, levélpapír, boríték, plakát, szórólap, elektronikus hírlevél, stb.
• Az arculat legyen egyedi, harmonikus színvilágú, jól átlátható, letisztult, elegáns, egyszerű tervezésű, egyedi, markáns, megjegyezhető és könnyen felismerhető.
• Olyan kreatív megoldásokra épüljön, melyek szakítanak a sablonos, szimbolikus ábrázolással, mégis utalnak az ügynökség sokoldalú tevékenységeire.
• Az arculat megállja helyét a nemzetközi piacon is.

Kötelező arculati elemek: 2. számú melléklet

A pályázat kiíró bemutatása:
A Pentaton Művész- és Koncertügynökséget 1989-ben alapította Közép-Kelet Európa első magán művészeti ügynökségeként 4 híres operaénekes és egy nemzetközileg elismert impresszárió, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, Thália Színház korábbi és Rózsavölgyi Szalon jelenlegi igazgatója, Zimányi Zsófia.
A megalakulása utáni években a cég elsősorban operaénekesek és művészeti együttesek külföldi közvetítésével foglalkozott, majd tevékenységi körét egyre szélesítve koncertszervezéssel, művészeti események, és fesztiválok, nemzetközi koprodukciós projektek és színvonalas művészeti programot igénylő nagyszabású rendezvények teljeskörű szervezésével is foglalkozott.

1996-tól a cég ügyvezetését Lőrinczy György vette át, aki a tevékenységi kört némileg kiszélesítette és átformálta. Lőrinczy Györgyöt az AEAA - Association Européenne des Agents Artistiques (Művészeti Ügynökségek Európai Szövetsége) áprilisi, Bécsben megtartott kongresszusán beválasztotta öttagú elnökségébe: http://www.operett.hu/operett.php?pid=read&hId=906
A Pentaton jelenlegi tevékenységei alapvetően a kulturális rendezvényszervezés és menedzsment területeit ölelik fel, melyek a következők:
Exkluzív művészmenedzsment: Miklósa Erika, Érdi Tamás, László Boldizsár, Bársony Bálint, Budapesti Operettszínház
Nemzetközi művészközvetítés: neves hazai művészek, társulatok és együttesek fellépéseinek, koncert- és előadáskörútjainak teljeskörű megszervezése. Külföldi művészek és együttesek magyarországi fellépésének lebonyolítása.
Pl.: A BB Promotion meghívására A Szépség és a Szörnyeteg című musical lassan két éve járja Németország nagyvárosait. A szoros nemzetközi versenyben, a Disney cégtől elnyert turnélehetőség eredetileg 3 esztendőre szólt, de a szervezők, a nagy sikernek köszönhetően, 2018-ig meghosszabbították a vendégjáték-sorozatot.
http://www.operett.hu/operett.php?pid=read&hId=921
Berlinben debütált a Csárdáskirálynő: http://www.operett.hu/operett.php?pid=read&hId=923
Zenés színházi jogok képviselete: Rómeó és Júlia, Rebecca, Mozart!, Elisabeth, Szép Nyári Nap – Neoton musical, Abigél, Csókos asszony, Miss Saigon, Szentivánéji álom, Ghost, Elfújta a szél…
CD és DVD kiadás: Rómeó és Júlia (CD és DVD), West Side Story, Rebecca, Szép Nyári Nap, Mesemusicalek – Musicalmesék, Csókos asszony DVD, Abigél, Menyasszonytánc, Náray Erika szólólemeze, Musical Karaoke DVD, Miklósa Erika másképp, Musicalmesék 2.
Rendezvények – legfontosabb ügyfeleink:
OTP Bank Nyrt., FHB Jelzálogbank Bank, CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank, Raiffeisen Bank, Budapest és Hódmezővásárhely Önkormányzata, Budapesti Fesztiválközpont, Hungarofest, Budapesti Operettszínház, Szegedi Szabadtéri Játékok, Donaufest – Ulm (Németország), Gödöllői Királyi Kastély, Népművészeti Egyesületek Szövetsége (Mesterségek Ünnepe), MAPEI Kft., Borsodi, BB Promotion (Németország), Vereinigte Bühnen Wien (Ausztria), Szentpétervári Zenés Komédia Színház, Nemzeti Operettszínház – Bukarest, MünchenMusik, Karlin Színház – Prága
Rózsavölgyi Szalon
A Rózsavölgyi Zeneműbolt Pest legrégibb üzlete, amely 162 éve végzi ugyanazt a tevékenységet mind a mai napig. Érdemeinek elismeréséül 2001-ben megkapta a „Pro Urbe Budapest”, 2012-ben a „Pro Civibus” díjat. Az épület fennállásának 100. évfordulójára átalakult, megszépült a bolt és azzal egybenyitva április 11-én, a költészet napján – Zimányi Zsófia művészeti vezetésével és a Pentaton üzemeltetésével – megnyílt a Belváros új kávéháza és művészeti központja: a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café. A napközben kávéházként, esténként kamaraszínházként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei és jazz koncertek, könyvbemutatók és gyerekprogramok szerepelnek: wwww.szalon.rozsavolgyi.hu
Kiegészítő tevékenység: a saját produkciók tájoltatása.

További információ az Ügynökségről: www.pentaton.hu

Pályázati feltételek:
• Nevezési díj nincs.
• Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet, de más pályázatra, versenyre benyújtott alkotások nem fogadhatók el.
• A pályázat elemeire nem bontható, azaz csak a kiírásban szereplő valamennyi kitételt teljesítő pályázat nyújtható be, a pályázó azonban jogosult alvállalkozót bevonni a pályázat elkészítéséhez.
• A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a megbízási díjat visszaszolgáltatni.
• Érvényes pályázatnak a lent jelzett határidőig, a grafikai elemek tekintetében jpg vagy pdf formátumban beérkező teljes pályaművek tekinthetők: digitális formában, CD/DVD adathordozóra írva és mellette 1 példány nyomtatott formátumban. (Amennyiben a pályázó egyedi fontokat használ, kérjük azok mellékelését is az adathordozóra.)

A pályázathoz kötelezően csatolandó dokumentáció:
• Részletes árajánlat,
• Referencialista, amely tartalmaz két darab, 2 évnél nem régebbi referenciát.
• A pályázathoz csatolni szükséges továbbá a jelen kiírás mellékletét képező nyilatkozatot, mellyel pályázó elfogadja a pályázati kiírásban foglalt feltételeket és aláveti magát a kiíró döntésének.

Pályázat benyújtásának módja: a pályamunkákat kérjük, hogy postai úton vagy személyesen leadni szíveskedjenek a következő címre: Pentaton Kft. 1052 Budapest, Szervita tér 5.
Pályázati kapcsolattartó: Mikóczy Anita mikoczy@pentaton.hu

A pályázat kiírásának időpontja: 2013. december 13. péntek
 Pályázat beérkezési határideje: 2014. január 31. péntek éjfélig
A pályázat leadását követően az Ügynökség a pályázót hiánypótlásra kérheti. A pályázati döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.
A pályázat elbírálása: a beérkezett pályázatokat a Kiíró a beadási határidőt követően értékeli és bírálja el, a következő szempontok szerint:
• A felhívásban szereplő követelmények teljesítése,
• Az Ügynökség sajátosságainak megjelenítése a pályamunkában,
• Az ötlet eredetisége, frissessége.
 
A pályázat díjazása:
A díjnyertes pályázóval az Ügynökség megbízási és felhasználási szerződést köt, a pályázó által megadott árajánlat szerinti összegekkel.
A Pentaton Koncert- és Művészügynökség - nem kötelező módon - a nyertes pályázóval az arculat várható további, fent említett megjelenítési formáinak tervezésére szerződést köthet.  Amennyiben a nyertes pályázat felhasználása során az Ügynökség részéről felmerül a módosítás igénye, a pályázó vállalja a módosítások elvégzését.
A nyertes pályázó kötelezi magát, hogy a pályázat eredményhirdetését, illetve az arról szóló értesítés kézhezvételét követő 10 munkanapon belül a felhasználási szerződés megkötésével egyidejűleg a teljes pályázati anyagot (logót vektoros: EPS, CDR, AI; további arculati elemeket legalább 300 dpi-is jpg, pdf, psd, a honlaptervet kompatibilis sablon formájában az Ügynökségnek átadja, illetve a kapcsolódó jogokat az Ügynökségnek kizárólagosan, harmadik személynek tovább engedélyezhető módon engedélyezi.

A pályázat kiírója a hozzá benyújtott pályaműveket nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal. 

Budapest, 2013. december 13.

Lőrinczy György ügyvezető igazgató
Pentaton Koncert- és Művészügynökség Kft. 
        

1. számú melléklet

A levélpapír, e-mail sablon, Word fej- és lábléc esetében a következő elérhetőségek, logók feltüntetése szükséges:
• Az Ügynökség logója,
• Az Ügynökség címe, telefon- és faxszáma, e-mail címe (1052 Budapest, Szervita tér 5., Tel.: +36-1-486-3334, Fax: 06-1-342-47654, E-mail: info@pentaton.hu),
• Az Ügynökség internetes elérhetőségei (www.pentaton.hu, www.facebook.com/pentaton)
A névjegy esetében a következő elérhetőségek, logók feltüntetése szükséges:
• A munkatárs neve,
• Az Ügynökség logója,
• Az Ügynökség címe, telefon- és faxszáma (1052 Budapest, Szervita tér 5., Tel.: +36-1-486-3334, Fax: 06-1-342-47654),
• A munkatárs telefonszáma, mobilszáma,
• A munkatárs e-mail címe,
• Az Ügynökség internetes elérhetőségei (www.pentaton.hu, www.facebook.com/pentaton)

Honlap
A honlap arculata a következők mentén készüljön: kötelező arculati elemként tartalmazza a logót, az Ügynökség megnevezését (ha a logó nem tartalmazza).
Tervezett menüpontok:
• Bemutatkozás
• Exkluzív menedzsment (nevek)
• Produkciók
• Események
• Kiadványok
• Referenciák
• Hírek (esetleg facebook beépítés)
• Kapcsolat
Partnereink – Adatvédelmi nyilatkozat – Oldaltérkép
Facebook megjelenés
Hírlevél feliratkozási lehetőség
 
Az informatikai háttér irányadó elvei
• Az informatikai háttér tegye technikailag lehetővé, hogy az Ügynökség a honlapján levő tartalmat a hatályos adatbiztonsági és adatvédelmi követelmények alapján tudja közzétenni.
• Nyílt forráskódú rendszerre épüljön (PHP, MySQL alapokon, Drupal preferált).
• A pályázó vállalja, hogy min. 1 éves karbantartást biztosít rendszeres adatbázis-mentéssel.
• A honlap minimum 2 nyelven üzemeltethető legyen.
• A honlap rendelkezzen könnyen kezelhető adminisztrátori felülettel, amelyhez különböző szintű elérési jogosultságok rendelhetők.
• A honlap flash technológiát ne tartalmazzon.
• A rendszer keresőbarát URL-t és valid kódot adjon. A honlap tartalmazza a következő funkciókat: calendar navigáció, galéria, tetszőlegesen szerkeszthető és tetszőleges felhasználói csoportoknak küldhető hírlevél, egyszerű és opcionális kritériumok mentén működő szűkített kereső, elérhető és megjeleníthető archívum.
• A honlapon keresztlekérdezések is elérhetők legyenek.
• A honlap látogatói statisztikái akár külső alkalmazással is lekérdezhetőek legyenek.
• A honlap tartalma verziókezelt legyen.
• A tárhelyet a pályázat kiírója biztosítja.
 

2. számú melléklet

Amely szerint ………………………………………………………………………………………………….. (cím: ……………………………., adószám: ……………………………., továbbiakban Pályázó) elfogadja a Pentaton Művész és Koncertügynökség Kft. (1052 Budapest, Szervita tér 5., Adószám: 10259384-2-41,  továbbiakban Kiíró) pályázati kiírásában foglaltakat.
 
Továbbá pályázó kijelenti és teljes jogi felelősséget vállal azért, hogy a pályázatra benyújtott anyaga saját szellemi alkotása, illetve amennyiben nem, akkor kizárólagosan és tovább engedélyezhetően, illetve harmadik személyre átruházhatóan megszerezte a szükséges jogokat.
A Pályázó aláírásával igazolja, hogy a pályamű anyaga semmilyen szerzői és egyéb szellemi alkotást védő jogokat, illetve személyiségi jogokat nem sért.
A Pályázó továbbá kijelenti, hogy bármilyen esetleges, az előzőekben körülírt jogsértésből adódó kárért felel.
Az itt leírt feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a Pályázó köteles a Kiíró által már esetlegesen kifizetett díjazást visszaszolgáltatni.
A Pályázó szavatossággal tartozik azért, hogy a benyújtott pályamunkán nem áll fenn harmadik személynek olyan szerzői vagyoni/felhasználói joga, amely a pályamű a kiíró általi felhasználását korlátozná vagy akadályozná.
 
 
Kelt: …………………………………………………………..
 
……………………………………………………………….
 Pályázó (cégszerű) aláírása


Vissza