Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elhunyt Holl Antal

Múltunk tanúi > Budakeszi

2006-10-01


Szeptember 3-án lett volna Holl Antal 81 éves. 2006. augusztus 10-én Kirrlachban 14 órakor temették. Holl Antalt Ismerősei, barátai és felesége Könösy Gizella, öt gyermeke, hét unokája és két dédunokája gyászolja.

Budakeszin született. Huszonegy éves volt, amikor kitelepítették. A baden-württembergi Kirrlachban talált új otthonra. Bankban dolgozott, családot alapított. Ápolta a magyar kapcsolatokat, hosszú évekig vezetőségi tagja volt a Budakesser Gemeinschaftnak. Figyelemmel kísérte a Budakesziről származó itt élők sorsát, gyűjtötte az itt megjelent újságcikkeket. Egy vaskos gyűjteményt átadott a Budakesser Gemeinschaftnak azzal a meggondolással, hogy juttassák el megőrzésre és kutatatási célokra a Budakeszi Könyvtár
részére. Az otthonról jövő híreket is számon tartotta. A budakeszi újságok terjesztésében is szerepet vállalt. Bár mindig német környezetben élt, nem felejtette el a magyar nyelvet. Ennek sokszor a hasznát tudta venni, ha történetesen tolmácsolni kellett rendezvényeken.

(Lapunk Holl Antallal készített interjúját 2005. júniusi lapszámunk 5. oldalán vagy honlapunk Múltunk tanúi című rovatában olvashatják.)

Vissza