Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Vers minden kapura

Kultúra > Telki

2014-04-09


Akinek van egy üres papírja, és egy kapuja, amin nincs még vers, a költészet napján tegye ki rá azt a verset, ami neki kedves, amit fontosnak vagy szépnek tart. József Attila szállóigévé vált mondata: Félek a játszani nem tudó emberektől. És mi mással ünnepelhetnénk József Attila születésnapján, április 11-én, ha nem verssel, ha nem játékkal?

Immár harmadik alkalommal hívogatjuk telki lakóit, hogy aki teheti, akinek eszébe jut, akinek van egy kis rászánni való ideje, akinek van egy üres papírja, és egy kapuja, amin nincs még vers, a Költészet napján tegye ki rá azt a verset, ami neki kedves, amit fontosnak vagy szépnek tart. József Attila szállóigévé vált mondata Félek a játszani nem tudó emberektől. És mi mással ünnepelhetnénk József Attila születésnapján, április 11-én, ha nem verssel, ha nem játékkal? Hagyományos felhívásunkkal szeretnénk idén is arra biztatni mindenkit, játsszon, ünnepeljen velünk a Költészet napján.

A vers a lélek kapuja.
Megnyílik, kitárja szárnyát, beenged. Hová? Kuckóba, otthonos zugba, kertbe, végtelen térbe. Az olvasón is múlik, hova nyit ajtót.
A költészet kétszemélyes. Találkozó. Költő és olvasó térrel és idővel mit sem törődő viszonya. Lehet titkos kapcsolat is, de megoszthatjuk másokkal is a találkozás örömét.
A Költészet napján játékra hívunk mindenkit, aki szeret játszani, és aki szeretné megmutatni, melyik vers nyitotta ki azt a nehezen nyíló, sokszor kicsit rozsdás kilincsű ajtót, amit úgy szeretünk kulcsra zárni. 

Tegyük ki házunk kapujára a nekünk legkedvesebb verset! Persze többet is lehet! Libegjenek a tavaszi szélben kedves verssoraink, lassítson csak léptein hazafelé tartva, aki teheti, és olvasson hazáig minél több verset! Lehet, hogy mire hazaér, könnyebb lesz a járása és a szíve is.
A felhívás nem csak Telki lakóinak, hanem az iskolának, az óvodának, a boltoknak, üzleteknek, gyógyszertárnak, zöldségüzletnek, pékségnek, éttermeknek, nem szaporítom tovább: MINDENKINEK szól!
(Szerény javaslat: Tegyük a kézzel írt, kinyomtatott, legépelt lapokat átlátszó fóliába, hogy egy friss tavaszi zápor ne mossa el a betűket.)

                                                                           KOKUKK Egyesület,
                                                                           Molnár Krisztina Rita

Kapcsolódó programok:

Április 10. A KÖLTÉSZET NAPJA Budakeszin

Április 10. A KÖLTÉSZET NAPJA Nagykovácsiban

Április 11. KÖLTÉSZET NAPI irodalmi délután Telkiben

Április 11. MISZTRÁL-koncert Perbálon


Vissza