Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hatszoros áron kelt el a Nyakas Pince borválogatása

Gazdasági rovat > Tök

2014-09-24


Az eddigi legtöbb támogatás gyűlt össze a Budavári Borfesztivál 16. Jótékonysági Borárverésén arra, hogy Kodály Zoltán országában a közös zenélés a legelesettebb családok gyermekeinek is esélyt adjon. A Nyakas Pince hat palackos válogatása 18 ezer forint kikiáltási árról százezer forintért kelt el.

Egy éve sajátos kísérlet indult a monori cigánytelepen. A telep közepére kiállt néhány fiatal zenetanár, hogy a zene hatalmába kerítse a nyomorban élő gyerekeket. A kísérlet sikerült, hiszen ma már több mint hetven gyermek jár rendszeresen zeneórára. Megtanultak a feladatra összpontosítani, átélték a siker élményét, és eközben az iskolai eredményeik is számottevően javultak. A cél nem a tehetséggondozás, hanem az esélyteremtés. A negyven éve Venezuelából indult programot itthon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia néven honosította meg. Az idei Jótékonysági Borárverés célkitűzése, hogy Kodály Zoltán országában a közös zenélés a legelesettebb családok gyermekeinek is új esélyt teremtsen. Szeptember 18-án este. Dr. Dula Bence, egri szőlő-bortermelő, nemzetközi szaktanácsadó közreműködésével mind a 45 tétel gazdára talált és összesen 5.200.000.- forint folyt be.

A kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi árat a Villány-Siklósi Borút Egyesület és Villányi Borvidék által felajánlott 12 palackos Cabernet franc borválogatás érte el, amely 124 ezer forintról indult és 340 ezer forintért kelt el. Ez volt egyébként a legmagasabb áron eladott tétel is. A válogatás az alábbi pincészetek Cabernet franc borait tartalmazta a 2002-es, 2003-as, 2006-os, 2007-es és 2008-as évjáratokból: Blum Pincészet, Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Heumann Pincészet, Jekl Pincészet, Malatinszky Organikus Szőlőbirtok, Polgár Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, valamint a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

Több mint tízszeres áron kelt el az Ikon Borászat „Ikon Cabernet Franc Evangelista” nevű, 2009-es évjáratú magnum palackja. A 8 ezer forintos kikiáltási árról 95 ezer forintra tornázták fel a licitálók az árat.
Idén különösen nagy sikere volt a borválogatásoknak: a Nyakas Pince Zrt. 6 palackos válogatása 18 ezer forint kikiáltási árról 100 ezer forintért kelt el. A Garamvári Vencel által felajánlott, Tiffán Ede, Gere Attila és Gere Tamás boraiból álló 3 palackos válogatás 24 ezer forint helyett 110 ezer forintért kelt el. A Chateau Cloche Kft. 6 palackos válogatásának kikiáltási ára 15 ezer forint volt, majd 105 ezer forintért talált gazdára.

A Törley Pezsgőpincészet 6 palack Törley Chardonnay Nyerspezsgő-t tartalmazó exkluzív csomagja 30 ezer forintról indult, és 200 ezer forintért kelt el.

Jelentős sikere volt még a Budavári Borfesztivált szervező, Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. által felajánlott, 6 palackos VinAgora aranyérmes magyar borválogatásnak, amely 40 ezer forintról indult és 150 ezer forinton zárt.

Az eseményen Kovács László, a La Fiesta Party Service tulajdonosa, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke vehette át a „Máltai Jótékonyság Pont” címet a sok éve tartó, a Szeretetszolgálat éhség enyhítéséért tett erőfeszítéseinek megsegítéséért.


Vissza