Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A 17. szupermaraton Budakeszin

Sporthírek > Budakeszi

2006-11-20


A lengyel Jaroslaw Janicki és a német Maria Bak - mindkettő a címét megvédve - nyerte a 17. Bécs-Budapest Szupermaratont. A magyar Zabari János harmadik lett.

A Tata-Budakeszi közötti, 59,2 km-es, 4. szakasz befutóit a Szél utcában helyi fiatal sportolók várták, akik futva igyekeztek bekísérni a versenyzőket a Széchenyi István Általános Iskola előtti célba. A szakaszversenyt a negyven éves Janicki nyerte (4:08:25). Második a harmincnyolc éves Zabari János (4:16:27) lett, míg a negyvenkilenc éves orosz Anatolij Krouglikov (4:18:54) harmadikként futott a célba. A hagyomány az, hogy a Tata-Budakeszi szakaszgyőztest Budakeszi polgármestere is megajándékozza, idén Józsa Lajos, Budakeszin élő szobrászművész albumával.
Az utolsó szakaszon (20,1 km), a Budakeszi és Budapest közötti félmaratoni versenyben - melyben a hagyományoknak megfelelően "külsősök" is indultak, így például a budakeszi háromszoros nagypapa dr. Draskóczy András is - a szupermaratonisták közül a negyvenkét éves Bogár János (1:21:29), illetve Bak (1:33:46) bizonyult a leggyorsabbnak.
Szintén hagyományosan Budakeszi polgármestere Budakeszi különdíjjal, hatvan ezer forinttal jutalmazza a versenyt megnyerő kerekes székes versenyzőt, idén Dóra Krisztinát. A versenyben egyéni, csapat és váltóversenyen kívül görkorcsolyával, kerékpárral, rollerrel és kerekes székkel is lehetett nevezni.
A szupermaraton mezőnyének legkitartóbbjai öt nap alatt összesen 352 km-t teljesítettek a Bécs-Pozsony-Győr-Tata-Budakeszi-Budapest útvonalon. Budakesziről a tavalyihoz hasonlóan sikerrel teljesítette a távot a Könnyűlovasság váltójában Mályi József is. A budakeszi Breimann Erzsébet, Kámán Ágnes és Farkas László versenybíróként, Szabó Bence gyúróként segítette a versenyt – tájékoztatta lapunkat a rendezvény egyik budakeszi főszervezője, Nemere Jánosné.
Abszolút végeredmény
1. Jaroslaw Janicki (lengyel, Hermes Gryfina) 22:23:46, aki négy órát javított előző évi eredményén.
2. Anatolij Kruglikov (orosz, 24 Roslavl) 22:50:03, aki közel öt órával futott jobban az idén.
3. Zabari János (KHTK P és P Pékáru) 23:27:20

Bogár János (24:03:00), aki szintén sokkal jobban teljesített a tavalyinál, ötödik lett, Ossó Zoltán (24:19:18) hatodik, a legjobb magyar női eredménnyel Czibók Ágnes (29:43:52) tizenharmadikként futott a célba.
khk


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg