Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Teljessé vált az óvodai ellátottság Budaörsön

Közélet > Budaörs

2015-02-03


Több mint 400 millió forintból új óvoda épült, s kibővítettek egy régi épületet Budaörsön. Ezzel minden három évet betöltött budaörsi gyermeknek jut óvodai férőhely – közölte a budaörsi önkormányzat sajtóreferense annak kapcsán, hogy a Kincskereső óvod új és felújított épületét átadták a napokban.

Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy a 403 milliós építkezés költségét az önkormányzat saját forrásból állta. A 941 négyzetméteres, kétszintes új épületben négy, a 183 négyzetméteres felújítottban pedig két csoportszoba található, az ország egyik legkorszerűbb óvodakomplexuma összesen 130 kisgyermeket tud fogadni. 

A sajtóreferens közlése szerint a 337 millió forintba kerülő új, akadálymentesített ingatlanba a tanév elején költöztek át a kicsik, az óvodában egyebek mellett személy- és étellift működik, a tetőn napkollektorokat, a kertben öntözőrendszert építettek ki, és nyolc parkolóhelyre is jutott pénz. Az intézményben egy nagy kapacitású melegítő konyhát, tornatermet, szülői fogadó-fejlesztőt, foglalkoztatót, orvosi elkülönítőt, teakonyhát, szertárat, raktárt, dolgozói öltözőt, illetve mosó-vasaló helyiséget is kialakítottak.

A régi épület 66 milliós felújítása nemrég fejeződött be; itt a nyílászáróktól a hőszigetelésen át az épületgépészetig szinte mindent modernizáltak.

Az új óvodakomplexumnak és az önkormányzat által támogatott családi napköziknek köszönhetően a folyamatosan gyarapodó lélekszámú Budaörsön mostantól minden érintett gyereket fel tudnak venni - közölte Nagy Ildikó Emese. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg